Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb 2015: Επίδειξη δύναμης

Skoda Superb 2015: Επίδειξη δύναμης

Η ναυαρχίδα της Skoda μετράει αντίστροφα για την επίσημη παρουσίασή της, αυξάνοντας τις «διαρροές» και τις πληροφορίες που θα συστήσουν την πληθωρικότερη και πιο τεχνολογικά ενημερωμένη εκδοχή της.

Με το χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα για την αποκάλυψή του η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στην Πράγα, δίνοντας τη σκυτάλη στην έκθεση της Γενεύης όπου θα φιλοξενηθεί η εκθεσιακή του πρεμιέρα, το Superb φροντίζει να συμπληρώνει με ολοένα και περισσότερα κομμάτια το παζλ της πληθωρικότερης από ποτέ προσωπικότητάς του.

Οι επίσημες συστάσεις, κάνουν λόγο για το «καλύτερο Skoda» και για ένα μοντέλο που με τις νέες του προδιαγραφές θα καταλάβει μια θέση στο «υψηλότερο σημείο του “μεσαίου χώρου” της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Αρχικά, αυτό θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερες διαστάσεις με την αύξηση του μεταξονίου του κατά 8,0 εκατοστά και του συνολικού του μήκους κατά συνολικά 20 εκατοστά.

Μεγαλύτερο κατά 5,0 εκατοστά θα είναι και το πλάτος του, συντείνοντας σε περισσότερη ευρυχωρία και άνεση στο θάλαμο επιβατών, αλλά και προσφέροντας μεγαλύτερη πρακτικότητα από ποτέ, καθώς η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ αναμένεται να φτάνει τα 625 λίτρα και τα 1.760 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Παράλληλα, μια δυναμικότερη προσέγγιση στη σχεδίαση με επιρροές από το Vision C Concept που η Skoda παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης πέρυσι δίνοντας στην τσεχική ναυαρχίδα μια πολύ πιο εκλεπτυσμένη αλλά και πιο επιβλητική εμφάνιση.

Παρά τις αυξημένες του διαστάσεις, το νέο Superb αναμένεται να μειώσει παράλληλα το βάρος του, έως και κατά 75 κιλά, χάρη σε μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής του Passat στην οποία και θα βασίζεται.

Μαζί με την επιπλέον ευρυχωρία το Superb υπόσχεται και περισσότερο χώρο καθ΄ύψος, για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος χάρη σε μια πιο ορθολογική διάταξη με τα καθίσματα τοποθετημένα χαμηλότερα, στοιχείο που αναμένεται να βελτιώσει και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσουν οι νέας τεχνολογίας κινητήρες από το Passat και οι οποίοι αναμένεται να κάνουν την τρίτη γενιά του Superb ισχυρότερη και αποδοτικότερη από ποτέ.

Έτσι, η γκάμα κινητήρων του θα απαρτίζεται από επιλογές βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 1,4 έως και 2,0 λίτρων με ισχύ που θα ξεκινά από τους 120 και θα φτάνει έως τους 280 ίππους.

Αναλυτικότερα, στην γκάμα αναμένεται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκδοχές ισχύος του δίλιτρου TDI μοτέρ ενώ τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ένας TDI 1,6 λίτρων.

Στην κορυφή της γκάμας του Superb, τη θέση του V6 των 3,6 λίτρων αναμένεται να πάρει ο δίλιτρος turbo κινητήρας των 280 ίππων που συναντάμε στο Seat Leon Cupra και ο οποίος θα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, το Superb υπόσχεται να ενσαρκώσει «ό,τι καλύτερο σε επίπεδο άνεσης, ασφάλειας, αποδοτικότητας, επιδόσεων αλλά και gadget τεχνολογίας» σε ό,τι αφορά το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και τις δυνατότητες διασύνδεσης του με «έξυπνες» συσκευές.

Ως προς το τελευταίο σκέλος, η Skoda έχει δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του νέου Superb το οποίο δίνει την εντύπωση μιας πολυτελέστερης και τεχνολογικά πιο ενημερωμένης εκδοχής της Octavia.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε αυτήν την πρώτη επαφή με το εσωτερικό της ναυαρχίδας της Skoda συγκαταλέγονται οι δερμάτινες επενδύσεις που καλύπτουν τα καθίσματα και τις πόρτες καθώς και το κάτω μέρος του ταμπλό, ενώ το παρών δίνει ο αναγνωρίσιμος επιλογέας ταχυτήτων του DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και του ηλεκτρικού χειρόφρενου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την γκάμα του νέου Superb αναμένεται να συμπληρώσει και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα είναι και η πρώτη αντίστοιχη της Skoda.

H τεχνολογία θα προέλθει από την αντίστοιχη έκδοση του Passat GTE που συνδυάζει ένα turbo κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 218 ίππων.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το plug-in υβριδικό Superb αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά Green E και να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024