Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Bentayga 2016: Στην SUV πλευρά της πολυτέλειας

Bentley Bentayga 2016: Στην SUV πλευρά της πολυτέλειας

Ο πρώτος SUV εκπρόσωπος της Bentley δοκιμάζει το βήμα του στον Αρκτικό κύκλο, προβάροντας μια σειρά χαρακτηριστικών που υπόσχονται να του εξασφαλίσουν τα σκήπτρα της υπερπολυτελούς SUV κατηγορίας η οποία, ωστόσο αναμένεται πολυπληθής.

Η βρετανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει από τον Ιανουάριο, από το floor της έκθεσης του Detroit, ότι θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά τον SUV εκπρόσωπό της με την προοπτική να επαναπροσδιορίσει την «…κατηγορία των SUV, συνδυάζοντας τη σύγχρονη βρετανική πολυτέλεια με απαράμιλλες επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου».

Κάπως έτσι, το Bentayga όπως θα ονομάζεται το βρετανικό SUV, δίνει το στίγμα του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο με φόντο τον Αρκτικό Κύκλο αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική του συνάφεια σε ό,τι αφορά την «όψη» του με την Continental.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται η έντονη γρίλια που πλαισιώνεται από τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα της Bentley, ενώ την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν οι οπές απαγωγής αέρα στα μπροστινά φτερά όπως εμφανίστηκαν στην ανανεωμένη Continental, η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω τμήμα και ένα spoiler στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ.

Σε κάθε περίπτωση, το Bentayga αναμένεται να πάρει αποστάσεις από το αμφιλεγόμενο πρωτότυπο EXP F 9, που ανέλαβε να το συστήσει, προς όφελος μιας πολύ περισσότερο κομψής και δυναμικής σιλουέτας.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική φίρμα, στο εσωτερικό του Bentayga θα κυριαρχεί η αναμενόμενη πολυτέλεια με γενναιόδωρη ποσότητα ξύλου στις επενδύσεις, ενώ από προηγούμενες πρώιμες κατασκοπικές λήψεις του θαλάμου επιβατών, έχει αποκαλυφθεί ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και στρογγυλοί αεραγωγοί.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης και προδιαγραφών πολυτέλειας, η Bentley παραμένει φειδωλή ως προς τα στοιχεία που αφορούν αυτά που βρίσκονται κάτω από τις επιφάνειες του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες το βρετανικό SUV θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MLB Evo όπου βασίζεται και το Audi Q7, ενώ σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, αναμένεται να διατεθεί με twin-turbo V8 χωρητικότητας 4,0 λίτρων.

Παράλληλα, η παρουσία του θηριώδους W12 των 6,0 λίτρων στην κορυφή της γκάμας κάθε άλλο παρά απίθανη θα πρέπει να θεωρείται ενώ δεδομένη, σε δεύτερο χρόνο, είναι και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία, σύμφωνα με την Bentley, αναμένεται το 2017.

AUTOMEDIA

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024