Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Megane 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Renault Megane 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου γαλλικού hatchback κατάφερε να μείνει κρυμμένη για αρκετό καιρό. Ωστόσο, οι τελευταίες δοκιμές εξέλιξής της στο σκανδιναβικό βορρά δεν πέρασαν απαρατήρητες από το φωτογραφικό φακό που προδίδει την νέα της σχεδίαση και όχι μόνο.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της Renault ετοιμάζει –εδώ και καιρό- την νέα, τέταρτη γενιά του η οποία, όμως, εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό, καθώς δοκιμάζει τις αντοχές της στις χαμηλές θερμοκρασίες του Αρκτικού Κύκλου.

Παρά το καμουφλάζ είναι σαφές που καλύπτει το σύνολο των επιφανειών του μικρομεσαίου hatchback είναι παραπάνω από σαφές ότι το Megane θα είναι ριζικά διαφορετικό σε επίπεδο σχεδίασης υπακούοντας στο νέο αισθητικό κώδικά της Renault, όπως αυτός εμφανίζεται στα Clio, Captur αλλά και το πιο πρόσφατο Kadjar.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του θα βρίσκεται μια νέα αρχιτεκτονική η οποία, ωστόσο, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής. Πρόκειται για την πλατφόρμα που αποτελεί την αφετηρία για τα Nissan Qashqai και Pulsar η οποία ονομάζεται CMF και αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης Renault και Nissan.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και για τους κινητήρες με το νέο Megane να αξιοποιεί επιλογές από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου όπως ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος TCe των 1,2 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος αλλά και ο ισχυρότατος turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 200 ίππων που συναντάται στο Renault Espace. Στις diesel επιλογές, αναμένονται, μεταξύ άλλων dCi κινητήρες με ισχύ 130 και 160 ίππων.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024