Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: Aστέρι στο... Βορρά

Mercedes-Benz E-Class 2016: Aστέρι στο… Βορρά

Η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό και αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερα καθώς το καμουφλάζ υποχωρεί προοδευτικά από τις επιφάνειες της τετράθυρης E-Class.

H νέα γενιά της E-Class αρχίζει να εγκαταλείπει το βαρύ καμουφλάζ της και το αμάξωμα της C-Class κάτω από το οποίο κρυβόταν τον τελευταίο καιρό, προσφέροντας το στίγμα της σιλουέτας της και όχι μόνο, καθώς απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στο σουηδικό βορρά.

Η νέα E-Class θα αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική -ΜRA- με τη γνωστή C-Class σε μια τροποποιημένη εκδοχή, στοιχείο το οποίο θα της επιτρέψει να αυξήσει τις διαστάσεις της, μειώνοντας παράλληλα το βάρος με δεδομένο ότι στις εξασφαλίσεις της συγκεκριμένης πλατφόρμας συγκαταλέγεται η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου.

Έτσι η νέα E-Class αναμένεται να έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο θα μεταφραστεί σε περισσότερη ευρυχωρία και αύξηση του διαθέσιμου χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Παράλληλα, το χαμηλότερο βάρος αναμένεται να εξασφαλίσει στην νέα E-Class μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά και να λειτουργήσει προς όφελος δυναμικότερων οδικών χαρακτηριστικών.

Τις προδιαγραφές της πολυτελούς γερμανικής μπερλίνας θα συμπληρώσει η γνωστή πληθώρα εκδόσεων-sedan, estate, coupe και cabriolet- ενώ η νέα γενιά της Ε-Class θα αποτελέσει τη βάση και για το μοντέλο που καθιέρωσε τα τετράθυρα coupe, CLS και η οποία με τη σειρά της διατίθεται και σε πρακτική shooting brake έκδοση.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα E-Class αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα της, ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος θα τοποθετηθεί στη βάση και θα συμπληρωθεί από νέας γενιάς τετρακύλινδρους κινητήρες.

Ψηλότερα στην γκάμα αναμένεται και ένας νέος V6 ο οποίος θα προκύψει κατά τον ίδιο τρόπο που προέκυψε και ο διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 που εξοπλίζει την AMG GT, «συνδυάζοντας» τμήματα από τον πανίσχυρο τετρακύλινδρο των 360 ίππων που εξοπλίζει την Α 45 AMG, με τη διαφορά ότι για τον V6, τη «βάση» θα αποτελέσουν οι νέοι τρικύλινδροι.

Τις επιλογές της θα συμπληρώσουν αποδοτικές εκδόσεις τόσο με συμβατικά όσο και εναλλακτικά μηχανικά σύνολα (plug-in υβριδικά) αλλά και AMG έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει τον ίδιο κινητήρα με την C 63 AMG σε δύο εκδοχές ισχύος, 476 και 510 ίππων και θα συνδυάζεται, προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα E-Class θα μιμηθεί τη σχεδίαση και τις τεχνολογικές εφαρμογές της S-Class. Toν ίδιο «οδηγό» θα έχει και η εξωτερική της εμφάνιση με την E-Class να μιμείται την ναυαρχίδα της φίρμας, εγκαταλείποντας την τετραγωνισμένη αισθητική και επενδύοντας σε περισσότερο δυναμισμό.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024