Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A4 Avant 2016: Πρακτικές διαδρομές κομψότητας

Audi A4 Avant 2016: Πρακτικές διαδρομές κομψότητας

Η πρακτικότερη εκδοχή του νέου Audi A4, απαθανατίζεται για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό.

Μετά τις κατασκοπικές λήψεις του νέου τετράθυρου Α4 τη σκυτάλη στα πεδία δοκιμών παίρνει η πρακτικότερη έκδοσή της νέας γενιάς του η οποία θα είναι διαθέσιμη σε Sedan, Αvant και Αllroad εκδόσεις.

Το νέο Α4 αναμένεται να αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2015, αρχικά στη sedan εκδοχή του με την προοπτική να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης και να λανσαριστεί αμέσως μετά. Η Avant έκδοση αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα, πραγματοποιώντας την πρεμιέρα της πιθανότατα τον πρώτο τρίμηνο του 2016.

Όπως και να έχει με το χρόνο άφιξης των διαφορετικών εκδόσεων του Audi A4, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι, το γερμανικό μοντέλο θα συμπεριλάβει για πρώτη φορά στην γκάμα του plug-in υβριδική έκδοση, ενώ σε ορισμένες αγορές θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση φυσικού αερίου. Παράλληλα, δεν πρέπει να αποκλείονται και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόρροια της νέας αρχιτεκτονικής όπου θα βασίζεται το γερμανικό μοντέλο το οποίο θα αξιοποιήσει μια παραλλαγή της πλατφόρμας η οποία ήδη φιλοξενεί το νέο Q7.

Η νέα πλατφόρμα έχει κωδικοποιηθεί ως MLB Evo και εκτός από τη δυνατότητα «φιλοξενίας» τόσο συμβατικών όσο και εναλλακτικών μηχανικών συνόλων, προσφέρει τη δυνατότητα εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών και το συνδυασμό του υψηλής αντοχής χάλυβα με υλικά όπως το αλουμίνιο, το μαγνήσιο και τα συνθετικά υλικά προς όφελος της μείωσης βάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το νέο A4 αναμένεται να περιορίσει το βάρος του έως και 100 κιλά στοιχείο που αναμένεται να συμβάλλει, συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά τόσο στη βελτίωση της αποδοτικότητας όσο και των δυναμικών οδικών χαρακτηριστικών του.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, τις συμβατικές εκδόσεις θα εξοπλίσουν τα «συνήθη» ύποπτα σύνολα από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Στις επιλογές του θα συμπεριληφθεί το σύστημα τετρακίνησης ενώ το παρών στις εξοπλιστικές του επιλογές αναμένεται να δώσει και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η πολλαπλών συνδέσμων εμπρός ανάρτηση με πέντε συνδέσμους ανά τροχό, ενώ στους πίσω τροχούς θα αξιοποιηθεί η ενεργή, ανεξάρτητη τραπεζοειδής ανάρτηση της Audi.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχεδίασης, σύμφωνα με τις κατασκοπικές λήψεις -και- το νέο Α4 Αvant αναμένεται να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ θα υιοθετήσει και ένα πιο έντονο τόξο οροφής το οποίο θα καταλήγει σε μια διακριτή αεροτομή προς όφελος μιας δυναμικότερης εμφάνισης.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτζώκας: «Η σχέση μου με τον Λαρεντζάκη φτιάχνει ανέκδοτα» (vid)

Μπαρτζώκας, Ράιτ, Πετρούσεφ επιλέγουν την καλύτερη, την χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024