Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe 2016: Περιπέτειες ανοιχτής πολυτέλειας

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupe 2016: Περιπέτειες ανοιχτής πολυτέλειας

Το μοντέλο που συστήθηκε ως η ισχυρότερη Rolls-Royce όλων των εποχών ετοιμάζεται να αποκτήσει μια ανοιχτή εκδοχή η οποία θα αξιοποιήσει μια υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.

Η Rolls Royce ετοιμάζεται να προσθέσει το δεύτερο ανοιχτό μοντέλο στην γκάμα της, με βάση την μικρότερη πρότασή της, Wraith και ορίζοντα τα τέλη της χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή της, η ανοιχτή Wraith θα ακολουθήσει τις στυλιστικές επιταγές της εμβληματικής Phantom Drophead Coupe, στοχεύοντας ωστόσο να προσελκύσει ένα νεανικότερο κοινό, όπως άλλωστε συνέβη και με την Wraith Coupe.

Έτσι, την θέση της χαρακτηριστικής μεταλλικής οροφής που δίνει στη Wraith τον τίτλο του fastback θα πάρει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή. Προς το παρόν το επιμελές καμουφλάζ δεν αφήνει σε κοινή θέα τις υπόλοιπες διαφοροποιήσεις με την coupe έκδοση αμαξώματος, ωστόσο, αυτές αναμένεται να περιοριστούν στα απαραίτητα.

Όπως και να έχει με τις σχεδιαστικές αλλαγές, -και- η ανοιχτή έκδοση θα εξακολουθήσει να εξοπλίζεται με τον θηριώδη twin-turbo V12 κινητήρα των 6,6 λίτρων ο οποίος με ισχύ 632 ίππων, έχει χαρίσει στην Wraith τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου της Rolls-Royce.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων η Wraith Coupe μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και παρά το γεγονός ότι το βάρος της ξεπερνά τους 2,3 τόνους.

Αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στην Wraith Drophead Coupe, φτάνοντας ακόμα και τους 2,5 τόνους προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, αλλά και πάλι, αυτό δεν αναμένεται να προβληματίσει σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μιας και η διαθέσιμη ροπή του κινητήρα ανέρχεται σε 800 Nm.

Έτσι, η Wraith Drophead Coupe αναμένεται να είναι κατά 2-3/10 του δευτερολέπτου πιο αργή στο sprint των 0-100 χλμ./ώρα ωστόσο, αυτό ελάχιστη σημασία μάλλον έχει για εκείνους που θέλουν και μπορούν να την αποκτήσουν με δεδομένη ότι η τιμή έναρξης της «κλειστής» Wraith ξεκινά από τα 280.000 ευρώ τα οποία η Drophead Coupe θα ξεπεράσει σίγουρα.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024