Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb Combi 2016: Το πνεύμα της πρακτικότητας

Skoda Superb Combi 2016: Το πνεύμα της πρακτικότητας

Το Skoda Superb Combi συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης δίνοντας το στίγμα του πρακτικότερου «πιο τεχνολογικά εξελιγμένου μοντέλου στην ιστορία της φίρμας».

Μετά την παγκόσμια εκθεσιακή πρεμιέρα της νέας γενιάς του Superb στη Γενεύη, η Skoda επικεντρώνεται στην πρακτική εκδοχή του μοντέλου το οποίο συστήνεται από τους Τσέχους ως το «πιο τεχνολογικά προηγμένο Skoda που παρουσιάστηκε ποτέ».

Όπως και στην τετράθυρη εκδοχή του, το Superb Combi θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και την νέα όγδοη γενιά του Passat, επωφελούμενο από την έξυπνη διάταξη που θα του εξασφαλίσει περισσότερη ευρυχωρία από ποτέ, περιορίζοντας παράλληλα το βάρος του.

Σε ό,τι αφορά την ευρυχωρία και η Combi έκδοση του Superb αναμένεται να ακολουθήσει τις αυξητικές τάσεις του μεταξονίου της τετράθυρης εκδοχής του προσφέροντας περισσότερη άνεση από ποτέ στους επιβαίνοντες αλλά και, πιστό στον προσανατολισμό της έκδοσης μεγαλύτερη πρακτικότητα και χρηστικότητα σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες φόρτωσης αποσκευών και αντικειμένων από ποτέ.

Σε επίπεδο σχεδίασης το Superb Combi αναμένεται να μεταβάλλει μόνο εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τις ανάγκες του νέου του αμαξώματος αφήνοντας ανέπαφο το μπροστινό τμήμα αλλά και στοχεύοντας στη μέγιστη χρηστικότητα σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση της πέμπτης θύρας.

Τις περγαμηνές του θα συμπληρώσει ο πλούσιος εξοπλισμός στα χνάρια της τετράθυρης έκδοσης καθώς και έξυπνα χρηστικές λύσεις από τον κατάλογο της Skoda “Simply Clever”. Το gadget παλμαρέ του θα αναλάβει να υπερασπιστεί η παρουσία τεσσάρων επιλογών τέσσερις επιλογές για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και ένα με λειτουργικό Apple CarPlay και Android Auto για την ευκολότερη διασύνδεση και διαχείριση smartphones μέσω του infotainment.

H γκάμα κινητήρων αναμένεται να αντικατοπτρίζει εκείνη του τετράθυρου Superb που προσφέρει οκτώ εκδόσεις προδιαγραφών Euro 6 οι οποίες εξοπλίζονται στο σύνολό τους με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Αναλυτικότερα, η γκάμα βενζίνης αποτελείται από πέντε κινητήρες TSI με ισχύ από 125 έως και 280 ίππους, ενώ τα τρία μοτέρ πετρελαίου TDI αποδίδουν από 120 έως 190 ίππους.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα κιβώτια και έτσι, εκτός από τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση όλοι οι κινητήρες αναμένεται να προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού τους με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ τέσσερις θα μπορούν να συνδυαστούν και με σύστημα τετρακίνησης.

Τις προδιαγραφές -και- του Superb Combi θα συμπληρώσει η νέα ανάρτηση η οποία αποτελείται από γόνατα MacPherson στον μπροστινό άξονα και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω, καθώς και μια σειρά συστημάτων ασφαλείας όπως τα Adaptive Cruise Control, Crew Protect Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist καθώς και το νέο σύστημα Emergency Assist το οποίο ακινητοποιεί το όχημα αν διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν είναι σε θέση να το οδηγήσει.

AUTOMEDIA

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024