Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Range Rover Evoque Cabrio 2016: Ανοιχτό... σε προκλήσεις

Range Rover Evoque Cabrio 2016: Ανοιχτό… σε προκλήσεις

Το μικρό SUV των Βρετανών «απαλλάσσεται» από την σταθερή οροφή του και ετοιμάζεται να προσφέρει μια ακόμα πιο εκκεντρικά lifestyle επιλογή που, σύμφωνα με τις συστάσεις της φίρμας, υπόσχεται να μην αλλοιώσει τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά της κλειστής έκδοσης.

Έχοντας παρουσιάσει μια πρωτότυπη εκδοχή του ανοιχτού Evoque στην έκθεση της Γενεύης το 2012, η βρετανική φίρμα φαίνεται να επιταχύνει, πλέον, τις διαδικασίες για το λανσάρισμα μιας αντίστοιχης έκδοσης η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό κοντά στο Nurburgring.

Aν και το σύνολο των επιφανειών του ανοιχτού Evoque καλύπτεται από καμουφλάζ, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει -εκτός από το προφανές της οροφής- ορισμένες αισθητικές διαφοροποιήσεις οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της συνολικής ανανέωσης του μοντέλου που αναμένεται σύντομα.

Όπως και να έχει, στα χαρακτηριστικά της ανοιχτής έκδοσης συγκαταλέγονται το ανασχεδιασμένο και πιο «έντονο» spoiler στο μπροστινό τμήμα. Πίσω, ξεχωρίζει ένα μεγαλύτερο αεροδυναμικό στοιχείο το οποίο θα εξασφαλίζει περισσότερη κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα στις υψηλές ταχύτητες, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η διαφορετικά σχεδιασμένη, ανοιγόμενη προς τα κάτω και μικρότερη θύρα του πορτ μπαγκάζ.

Το στοιχείο που ωστόσο κυριαρχεί είναι η υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις υπόσχεται να ανοίγει και να κλείνει σε χρόνο 20 δευτερολέπτων και να προσφέρει βέλτιστη μόνωση.

Παρά την απουσία σταθερής οροφής οι μηχανικοί των Βρετανών υπόσχονται να φροντίσουν ότι το Evoque δεν θα χάσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και τις off-road ικανότητές που έχει και η κλειστή εκδοχή, διασφαλίζοντας την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου. Αυτό βέβαια συνεπάγεται την διεξοδική ενίσχυση του πλαισίου κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε επιπλέον βάρος κατά περίπου 100 κιλά.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Cabrio έκδοση θα λανσαριστεί ως μέρος της συνολικά ανανεωμένης γκάμας του Evoque που, μεταξύ άλλων, θα συμπεριλάβει στις αλλαγές της τους νέας γενιάς, αποδοτικότερους τετρακύλινδρους κινητήρες Ingenium, το επιπλέον βάρος της ανοιχτής εκδοχής δεν αναμένεται να επιβαρύνει τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου, τουλάχιστον στις εκδόσεις που θα εξοπλίζονται με τα νέα μοτέρ.

AUTOMEDIA

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024