Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin «DB10» 2017: Κλασικές αξίες γένους... βρετανικού

Aston Martin «DB10» 2017: Κλασικές αξίες γένους… βρετανικού

To εμβληματικό μοντέλο της Aston Martin ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του ο οποίος σκοπεύει να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο τόσο για το είδος του όσο και για τα υπόλοιπα μοντέλα των Βρετανών.

Η Aston Martin ετοιμάζει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την DB9 και το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να δοκιμάζει το βήμα του στο θρυλικό “Ring”.

Αν και προς το παρόν, το νέο μοντέλο κρύβεται κάτω από τo αμάξωμα της γνωστής DB9, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι η… φερόμενη ως DB10 θα αυξηθεί προς κάθε κατεύθυνση, διαθέτοντας ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερα μετατρόχια.

Σε επίπεδο σχεδίασης, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι επιρροές από την αισθητική του DB10 Concept το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του ως το νέο τετράτροχο του 007 στην νέα ταινία της σειράς James Bond, Spectre, που θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2015.

Όπως και να έχει, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin Marek Reichman έχει υποσχεθεί ότι η DB10 θα δείχνει «φρέσκια σύγχρονη και πιο επαναστατική».

Ανεξαρτήτως σχεδίασης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο μοντέλο θα έχει ως αφετηρία μια νέα και ελαφρύτερη αρχιτεκτονική η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα περιορίσει το βάρος του αυτοκινήτου που στην γνωστή εκδοχή του, δηλαδή την DB9, ανέρχεται σε 1.785 κιλά.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει επίσης περισσότερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα και τις διαφοροποιήσεις που μπορεί να προσφέρει καθώς θα αποτελέσει τη βάση για την νέα Vantage αλλά και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Rapide, εξασφαλίζοντας περισσότερες δυνατότητες διαφοροποίησης από ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, η DB10 αναμένεται να επωφεληθεί από την συμφωνία της Aston Martin με την AMG, τον εσωτερικό βελτιωτικό οίκο της Mercedes-Benz.

Aυτό σημαίνει ότι η DB10 πιθανότατα θα εξοπλίζεται με μια τροποποιημένη εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 4,0 λίτρων των Γερμανών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί και μια επίσης τροποποιημένη εκδοχή του θηριώδους V12 των 6,0 λίτρων που εξοπλίζει μοντέλα με την υπογραφή του Affalterbach.

Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο κινητήρας δεν θα είναι το μοναδικό στοιχείο γερμανικής προέλευσης στο coupe μοντέλο της Aston Martin καθώς η Mercedes-Benz φαίνεται να έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση των ηλεκτρικών καθώς και στοιχείων όπως το infotainment και το σύστημα πλοήγησης.

Όπως και να έχει το γεγονός είναι ότι η DB10 θα αποτελέσει ένα νέο τεχνολογικό εφαλτήριο σε κάθε επίπεδο για την γκάμα των Βρετανών με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η DB9 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004, επηρεάζοντας καθοριστικά το μέλλον όλων των μοντέλων της Aston Martin.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024