Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A4 2016: Aντίστροφη μέτρηση

Audi A4 2016: Aντίστροφη μέτρηση

Το Α4 δίνει το στίγμα του από ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης που θα το «οδηγήσουν» το Σεπτέμβριο στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του.

Το Αudi A4 διανύει πλέον τα τελευταία του χιλιόμετρα ως δοκιμαστικό πρωτότυπο επιστρέφοντας με τις μέχρι σήμερα καλύτερες και με ολοένα λιγότερο καμουφλάζ, εικόνες του.

Η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της, αρχικά στην τετράθυρη έκδοχή της, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το φθινόπωρο του 2015.

Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιαστούν οι γνωστές Avant και Allroad εκδόσεις της νέας γενιάς του Α4, ενώ για πρώτη φορά στις επιλογές του θα συμπεριληφθεί και μια plug-in υβριδική έκδοσή του.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το νέο Α4 θα έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, αποκτώντας την απαραίτητη απόσταση από το A3 Sedan αλλά και εξασφαλίζοντας περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό, ενώ θα υιοθετήσει και μια πιο coupe λογικής οροφή προς όφελος μιας δυναμικότερης παρουσίας.

Ανεξαρτήτως, των σχεδιαστικών του λεπτομερειών όπως είναι γνωστό, το νέο A4 θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Audi που θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα ΜLB Evo, μετά το ήδη γνωστό Q7.

Χάρη στη νέα του αρχιτεκτονική η οποία αξιοποιεί ένα συνδυασμό υψηλής αντοχής χάλυβα με αλουμίνιο και συνθετικά υλικά -και- το νέο Α4 θα περιορίσει το βάρος του έως και κατά 100 κιλά.

Χάρη στην ευελιξία της νέας του αρχιτεκτονικής δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα των εκδόσεων η οποία θα ακολουθήσει τα χνάρια της αντίστοιχης του Q7, ενώ τις επιλογές εναλλακτικών συνόλων θα συμπληρώσουν εκδόσεις φυσικού αερίου και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα εξοπλίσουν σύνολα από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου και θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο διεθνή Τύπο οι επιλογές βενζίνης θα ξεκινούν με TFSI 1,4 λίτρων απόδοσης 125 ίππων και θα φτάνουν έως τους 372 ίππους ενός TFSI 3,0 λίτρων. Εφαλτήριο για την diesel γκάμα θα αποτελέσει ένας TDI 1,6 λίτρων με 120 ίππους ενώ την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εφοδιάζει ένας TDI 3,0 λίτρων με απόδοση 260 ίππους.

Η plug-in υβριδική έκδοση e-tron αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Q7 συνδυάζοντας ένα δίλιτρο TDI 190 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ με απόδοση 136 ίππων.

Το νέο Α4 θα είναι και πάλι κατά προτεραιότητα εμπροσθοκίνητο με την τετρακίνηση να εξακολουθεί να αποτελεί προαιρετικό στοιχείο, ενώ στις επιλογές του αναμένεται να προστεθεί και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η πολλαπλών συνδέσμων εμπρός ανάρτηση με πέντε συνδέσμους ανά τροχό, ενώ στους πίσω τροχούς θα αξιοποιηθεί η ενεργή, ανεξάρτητη τραπεζοειδής ανάρτηση της Audi.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024