Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti QX30 2016: Premium crossover περιπέτειες σε συμπαγείς διαστάσεις

Infiniti QX30 2016: Premium crossover περιπέτειες σε συμπαγείς διαστάσεις

Ο «μικρός» crossover εκπρόσωπος της Infiniti ετοιμάζεται προκειμένου, από το 2016, να διεκδικήσει μερίδιο στην ολοένα και πιο δημοφιλή αντίστοιχη κατηγορία.

Το νέο συμπαγών διαστάσεων crossover που ετοιμάζει η ιαπωνική φίρμα, συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, προσφέροντας γενναιόδωρα τη σιλουέτα του στο φωτογραφικό φακό εν όψει της παραγωγής του η οποία αναμένεται το 2016.

Έχοντας δώσει το στίγμα του μέσω ενός αντίστοιχου concept car που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, το QX30 θα επενδύσει στην αιχμηρή αισθητική της φίρμας και τις συμπαγείς διαστάσεις, έχοντας ως κύριο στόχο του την ευρωπαϊκή αγορά όπου και θα κατασκευάζεται μαζί με το hatchback της φίρμας Q30 έχοντας ως αφετηρία το εργοστάσιο της Nissan στη Βρετανία.

Μια παρατήρηση στις επιφάνειες του δοκιμαστικού πρωτοτύπου αποκαλύπτει ότι το ιαπωνικό crossover υιοθετεί μια λίγο πιο προσγειωμένη αισθητική γραμμή σε σχέση με το concept car που προηγήθηκε διατηρώντας ωστόσο, τις συμπαγείς αναλογίες του οι οποίες θα πλαισιωθούν από τις γνωστές premium προδιαγραφές της φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το QX30 θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική MFA η οποία φιλοξενεί τις «μικρές» Mercedes-Benz –από την A-Class έως την GLA- και η οποία θα αξιοποιηθεί από το ιαπωνικό crossover στο πλαίσιο της συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler.

Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά και ο Andy Palmer, επικεφαλής του πολυτελούς σκέλους της Nissan, η Infiniti εξέτασε το ενδεχόμενο να εξελίξουν τη δική τους πλατφόρμα, ωστόσο «όταν πρόκειται για ένα premium προϊόν, η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται πρέπει να συμβάλει στην υψηλή στρεπτική ακαμψία, η ανάρτηση πρέπει να είναι καλύτερη, τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών πρέπει να είναι ιδανικά και κάπου εκεί, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την αρχιτεκτονική MFA».

Ούτως ή άλλως, όπως σημειώνει ο ίδιος «…τα μοντέλα της Infiniti χρησιμοποιούν κινητήρες της Mercedes-Benz, κάτι το οποίο αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να επιλέξουμε την πλατφόρμα της Mercedes-Benz».

Κάπως έτσι, σε επίπεδο μηχανικών συνόλων το νέο συμπαγών διαστάσεων premium crossover με τα διακριτικά της Infiniti αναμένεται να αξιοποιήσει, μεταξύ άλλων, δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel από την γκάμα της γερμανικής φίρμας.

AUTOMEDIA

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024