Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB11 2017: Η Αυτής Μεγαλειότητα υποβάλλει τα σέβη της από το

Aston Martin DB11 2017: Η Αυτής Μεγαλειότητα υποβάλλει τα σέβη της από το «Ring»

H διάδοχος της DB9 και νέο τεχνολογικό ορόσημο για την γκάμα των Βρετανών εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό για πρώτη φορά δίνοντας το στίγμα της σιλουέτας του “real thing” καθώς δοκιμάζει το βήμα της στο Nurburgring.

Η πλατφόρμα στην οποία βασίζονται όλα τα μοντέλα της Aston Martin μετράει αρκετά χρόνια καθώς έκανε το ντεμπούτο της το 2001. Οι διαδικασίες εξέλιξης για την νέα τους αρχιτεκτονική έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει το αυτοκίνητο μέσω του οποίου θα συστηθεί η νέα τους πλατφόρμα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή φρουράς σε όλο το εύρος της γκάμας τους.

Ο λόγος φυσικά για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την DB9 και το οποίο εντοπίζεται για πρώτη φορά με το «δικό» του αμάξωμα καθώς γράφει γύρους στο Nurburgring, μιας και στις μέχρι τώρα λήψεις «κρυβόταν» κάτω από τις επιφάνειες της σημερινής DB9.

Παρά το καμουφλάζ που καλύπτει το σύνολο του αμαξώματος, είναι σαφές ότι η διάδοχος με το άγνωστο -ακόμα- όνομα θα υιοθετήσει ένα πιο συμπαγές δυναμικό αποτύπωμα ακολουθώντας τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του DB10, του νέου τετράτροχου πρωταγωνιστή στη νέα ταινία της σειράς James Bond, Spectre.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο μοντέλο θα έχει ως αφετηρία μια νέα και ελαφρύτερη αρχιτεκτονική η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα περιορίσει το βάρος του αυτοκινήτου που στην γνωστή εκδοχή του, δηλαδή την DB9, ανέρχεται σε 1.785 κιλά.

Στις λεπτομέρειες της σχεδίασης που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι πολλές και μεγάλες εισαγωγές αέρα που, θα αναλάβουν τις ανάγκες ψύξης τόσο ατμοσφαιρικών όσο και turbo μηχανικών συνόλων.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρόκειται για την υλοποίηση της συνεργασίας της Aston Martin με την AMG, με την νέα… φερόμενη ως DB11 –μιας και το DB10 έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Bond car και οι Βρετανοί έχουν ήδη κατοχυρώσει το DB11- θα εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του διπλά υπετροφοδοτούμενου V8 των 4,0 λίτρων των AMG GT και AMG C 63 αποδίδοντας στην ισχυρότερη, έκφρασή του, 510 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί ένας V12 6,0 λίτρων, δια χειρός Ford καθώς η αντίστοιχη συμφωνία των δύο εταιρειών έχει ισχύ μέχρι και το 2018. Σε επίπεδο ισχύος, η παρουσία του παραπάνω κινητήρα και των 510 ίππων στην γκάμα του συνεπάγεται ότι η V12 έκδοση του βρετανικού sportscar θα ξεπεράσει αρκετά την ισχύ των 518 ίππων που προσφέρει η σημερινή DB9.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η DB11 θα αποκαλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016, κάτι που επίσης σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα νέα της σχετικά σύντομα.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024