Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Touareg 2017: Με premium «βάση» και προορισμό

VW Touareg 2017: Με premium «βάση» και προορισμό

Με αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Audi Q7 αλλά και την επόμενη Porsche Cayenne η νέα γενιά του Touareg θα ακολουθήσει πιο premium μονοπάτια από κάθε άποψη, στο πλαίσιο της αντίστοιχης στρατηγικής της φίρμας αλλά της θέσης του στην προσεχώς ολοένα και μεγαλύτερη SUV γκάμα της VW.

Η VW έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες δοκιμών της νέας, τρίτης γενιάς του Touareg η οποία, θα μοιραστεί το DNA της με πολλές από τις premium SUV προτάσεις που στεγάζει ο γερμανικός όμιλος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το νέο Touareg θα έχει ως αφετηρία μια τροποποιημένη, μικρότερη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που «εγκαινίασε» το νέο Audi Q7 και την οποία θα μοιραστούν επίσης το πρώτο SUV της Bentley αλλά και η νέα γενιά της Porsche Cayenne.

Για την ακρίβεια μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη του νέου Τοuareg θα πραγματοποιηθεί «πλάι-πλάι» με την νέα γενιά της Porsche Cayenne η οποία αναμένεται το 2018 και κατ’ επέκταση τα δύο SUV αναμένεται να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του νέου Touareg αν και είναι νωρίς ακόμα, το γερμανικό SUV αναμένεται να ακολουθήσει μια εξελικτική αισθητική ενσωματώνοντας στοιχεία που εισήγαγε το νέο Passat.

Πέρα από τη σχεδίαση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το χαμηλότερο βάρος του SUV με την συνδρομή της νέας πλατφόρμας του και το οποίο συνδυαστικά και με μια γκάμα αποδοτικότερων κινητήρων όπως επιβάλλουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στον όμιλο, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της αποδοτικότητας της νέας γενιάς του.

Στο μήκος κύματος της αποδοτικότητας, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον εξοπλιστικό κατάλογο του Touareg αναμένεται να συμπεριληφθεί και το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη δέκα σχέσεων που ετοιμάζει η VW.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του εξοπλισμού του σε κάθε επίπεδο, με το Τouareg να επωφελείται από νέο infotainment με μεγάλη οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ πλούσιες θα είναι οι προσθήκες σε συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης χωρίς να αποκλείονται και τεχνολογίες ημι-αυτόνομης οδήγησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024