Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το -κοντινό- SUV μέλλον της Alfa Romeo δίνει το στίγμα του

Το -κοντινό- SUV μέλλον της Alfa Romeo δίνει το στίγμα του

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης σε ιταλικό έδαφος με καμουφλάζ το τροποποιημένο αμάξωμα του Fiat 500L.

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να διεκδικήσει μερίδιο στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των SUV, με τον πρώτο εκπρόσωπο του είδους να ξεκινάει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2017 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Ιταλούς.

Αυτό είναι και το «αντικείμενο εξέλιξης» που «κρύβεται» πίσω από το σαφώς επιμηκυμένο αμάξωμα ενός δοκιμαστικού πρωτοτύπου Fiat 500L το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στην Ιταλία.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την παρουσία του είναι η επιβεβαίωση της κατηγορίας για το νέο SUV της Alfa Romeo που θα διεκδικήσει μια θέση στην κατηγορία των Audi Q5 ΒΜW X3 και Porsche Macan.

Αφετηρία για το πρώτο SUV της Alfa Romeo, θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα φιλοξενήσει και την νέα τετράθυρη Giulia. Η νέα πλατφορμα θα εξελιχθεί με τη συμβολή της Maserati και θα είναι κατά βάση πισωκίνητη προσφέροντας ωστόσο και τη δυνατότητα συνδυασμού της με σύστημα τετρακίνησης.

Τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου των Ιταλών, θα συμπληρώσει και μια νέα γενιά κινητήρων οι οποίοι θα του δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις απλές εκδόσεις του γερμανικού, κυρίως, ανταγωνισμού αλλά και τις ισχυρότερες εκδοχές τους πως το Audi SQ5 και η Porsche Macan Τurbo.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρότερος από τις νέες αφίξεις θα είναι ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας βενζίνης με άμεσο ψεκασμό με χωρητικότητα 2,9 λίτρων και ο οποίος θα βασιστεί στο σύνολο των 3,0 λίτρων που η Ferrari κατασκευάζει για την Maserati, προσφέροντας μέγιστη ισχύ 480 ίππων.

Ο δεύτερος νέος κινητήρας βενζίνης θα είναι ένα τετρακύλινδρο σύνολο με χωρητικότητα 2,2 λίτρων ο οποίος θα λανσαριστεί σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος που θα ξεκινούν από τους 180 και θα φτάνουν έως και 330 ίππους.

Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο diesel, στις νέες αφίξεις συγκαταλέγεται ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 2,2 λίτρων με ισχύ που θα ξεκινά από τους 135 και θα φτάνει έως τους 210 ίππους.

Στα σχέδια βρίσκεται και η εξέλιξη ενός νέου V6 diesel μοτέρ 3,0 λίτρων το οποίο θα έχει ως αφετηρία μηχανικά σύνολα που ήδη εξοπλίζουν μοντέλα της Jeep. Σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη ισχύ του κινητήρα αναμένεται να κυμανθεί από 275 έως 340 ίππους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η κατανομή του βάρους θα είναι 50/50 προκειμένου τα νέα SUV της Alfa Romeo να προσφέρουν αντιστοίχως δυναμική συμπεριφορά με τα «best off» του ανταγωνισμού.

Τέλος αν και προς το παρόν δεν υπάρχει τεκμήριο για το σχεδιαστικό του προσανατολισμό, όπως οφείλει μια Alfa Romeo, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο θέμα αισθητικής-σχεδίασης, με το νέο SUV να προβάλλει αυθεντικά ιταλικές τους καμπύλες έναντι του γερμανικού… τετραγωνισμού, επιχειρώντας, με αυτόν τον τρόπο, να δελεάσει το κοινό.

AUTOMEDIA

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024