Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB 11 2017: Η νέα βρετανίδα θεά

Aston Martin DB 11 2017: Η νέα βρετανίδα θεά

Το βρετανικό sportscar ορόσημο για το μέλλον της φίρμας προσφέρει για ακόμα μια φορά γενναιόδωρα τον εαυτό του στο φωτογραφικό φακό.

To μοντέλο που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τη βρετανική φίρμα, εγκαινιάζοντας την νέα αρχιτεκτονική που θα φιλοξενήσει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της, συλλαμβάνεται για ακόμα μία φορά από το φωτογραφικό φακό με φόντο το “Ring”.

Ο λόγος για τη διάδοχο της DB9 και η οποία σχεδιαστικά θα υιοθετήσει ένα πιο συμπαγές και δυναμικό αποτύπωμα ακολουθώντας τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του DB10, του νέου τετράτροχου πρωταγωνιστή στη νέα ταινία της σειράς James Bond, Spectre.

Όπως και να έχει με τη σχεδίασή της δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο μοντέλο θα έχει ως αφετηρία μια νέα και ελαφρύτερη αρχιτεκτονική η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα περιορίσει το βάρος του αυτοκινήτου που στην γνωστή εκδοχή του, δηλαδή την DB9, ανέρχεται σε 1.785 κιλά.

Στις λεπτομέρειες της σχεδίασης που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι πολλές και μεγάλες εισαγωγές αέρα που, θα αναλάβουν τις ανάγκες ψύξης τόσο ατμοσφαιρικών όσο και turbo μηχανικών συνόλων.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρόκειται για την υλοποίηση της συνεργασίας της Aston Martin με την AMG, με την νέα… φερόμενη ως DB11 –μιας και το DB10 έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο Bond car και οι Βρετανοί έχουν ήδη κατοχυρώσει το DB11- θα εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του διπλά υπετροφοδοτούμενου V8 των 4,0 λίτρων των AMG GT και AMG C 63 αποδίδοντας στην ισχυρότερη, έκφρασή του, 510 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί ένας V12 6,0 λίτρων, δια χειρός Ford καθώς η αντίστοιχη συμφωνία των δύο εταιρειών έχει ισχύ μέχρι και το 2018.

Σε επίπεδο ισχύος, η παρουσία του παραπάνω κινητήρα και των 510 ίππων συνεπάγεται ότι η V12 έκδοση του βρετανικού sportscar θα ξεπεράσει αρκετά την ισχύ των 518 ίππων που προσφέρει η σημερινή DB9.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η DB11 θα αποκαλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016, κάτι που επίσης σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα νέα της, σχετικά σύντομα.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024