Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford GT 2017: Γκρο πλαν σ' ένα θρύλο που επιστρέφει

Ford GT 2017: Γκρο πλαν σ’ ένα θρύλο που επιστρέφει

Το Ford GT εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό σε δοκιμές εξέλιξης.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα είχε κάνει την έκπληξη τον Ιανουάριο στο Detroit παρουσιάζοντας το Ford GT Concept το οποίο αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2016, αναβιώνοντας στο σήμερα το «θρύλο» του παρελθόντος.

Πλέον το αμερικανικό sportscar έχει αντικαταστήσει το status του εκθεσιακού concept car με αυτό του δοκιμαστικού πρωτότυπου, παίρνοντας τους… δρόμους όπου απαθανατίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό.

Αυτό που πρωτίστως παρατηρεί κανείς είναι ότι το Ford GT δεν διαθέτει ίχνος βαφής αλλά και ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφοροποιήσεις με το ομολογουμένως εντυπωσιακό concept car που η «μπλε οβάλ» φίρμα παρουσίασε στην αμερικανική έκθεση, τηρώντας την υπόσχεση της.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, σύμφωνα με τις συστάσεις, το Ford GT θα εξοπλίζεται από ένα νέο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα τεχνολογίας EcoBoost με χωρητικότητα 3,5 λίτρων και απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους σε συνδυασμό με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς θα εξασφαλίζει «άμεσες αλλαγές ταχυτήτων».

Παράλληλα, η Ford, έχει δώσει την υπόσχεση ότι το GT θα έχει «την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο μεταξύ των αυτοκινήτων παραγωγής».

Στο εσωτερικό, εκτός από τον ανθρακονημάτινο κλωβό ασφαλείας θα ξεχωρίζει η λιτή σπορ αισθητική με τιμόνι εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1 καθώς και ένα πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με δυνατότητα διαμόρφωσης αναλόγως με τις προτιμήσεις του οδηγού σε συνδυασμό με την τελευταία εκδοχή συστήματος infotainment της Ford, Sync 3.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024