Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X1 2016: O ξεΧωριστός

BMW X1 2016: O ξεΧωριστός «άσσος»

Πολύ σύντομα το πρώτο συμπαγών διαστάσεων crossover της BMW πρόκειται να αποκτήσει τη δεύτερη γενιά του και μαζί με αυτή χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα μπορούσες να συναντήσει κανείς μόνο στην πολυμορφικές προτάσεις της βαυαρικής φίρμας.

Πραγματικότητα θα αποτελέσει μέσα στους επόμενους μήνες η δεύτερη κατά σειρά γενιά της BMW X1, καθώς με αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο και σχεδόν δύο μήνες πριν το τέλος του 2015 το βαυαρικό crossover θα προσφέρεται στη ευρωπαϊκή αγορά.

Η νέα X1 πρόκειται να ακολουθήσει τις σύγχρονες επιταγές της BMW, θυμίζοντας περισσότερο την πρόσφατα ανανεωμένη Σειρά 1 και λιγότερο τα μεγαλύτερων διαστάσεων SUV που διαθέτει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της η γερμανική φίρμα.

Βέβαια οι ομοιότητες της νέας X1 με τις μικρομεσαίων διαστάσεων προτάσεις της BΜW θα είναι κάτι παραπάνω από σχεδιαστικές, καθώς το συμπαγών διαστάσεων crossover πρόκειται να βασιστεί στο δάπεδο που φιλοξενεί σήμερα τη Σειρά 2 Active Tourer και έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία UKL1.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι στις εκδόσεις χαμηλού κυβισμού και ισχύος η κίνηση θα μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς και όχι στους πίσω, όπως συμβαίνει στη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Πέρα από την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία των τρικύλινδρων βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρων, που για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στη νέα γενιά του MINI Hatchback και πρόσφατα ενσωματώθηκαν στις προδιαγραφές της ανανεωμένης Σειράς 1.

Δίλιτροι, αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα θα εφοδιάζουν ισχυρότερες-τετρακίνητες εκδόσεις, συνθέτοντας μια γκάμα εκδόσεων ικανή να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση.

Η νέα BMW X1 θα αποτελέσει το πιο προσιτό crossover της BMW, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που η Σειρά 1 θα αυξήσει την απόσταση που τη χωρίζει από το έδαφος και θα αποκτήσει τα απαραίτητα πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, σε μια έκδοση ευθέως ανταγωνιστική του ιδιαίτερα επιτυχημένου Volvo V40 Cross Country.

AUTOMEDIA

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024