Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ Superleggera 2018: Στην εποχή της roadster αθωότητας

ΜΙΝΙ Superleggera 2018: Στην εποχή της roadster αθωότητας

To διθέσιο ανοιχτό μοντέλο με την ελκυστική σχεδίαση που η ΜΙΝΙ παρουσίασε αρχικά ως σχεδιαστική μελέτη πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή με ορίζοντα το 2018, προσφέροντας μια διαφορετική roadster διάσταση στην γκάμα.

Το MINI Superleggera Vision Concept παρουσιάστηκε ως μια τολμηρή μεταρετρό προσέγγιση του ιδανικού ΜΙΝΙ roadster στο Concours d’ Elegance στη Villa d’ Este το 2014.

Αν και η αρχική σύλληψη αποτελούσε ενός είδους σχεδιαστική μελέτη, η αυξημένη απήχησή του μοντέλου με την ελκυστική σχεδίαση σε συνδυασμό με την αλλαγή πολιτικής της φίρμας που επιβάλλει λιγότερες και με περισσότερο χαρακτήρα προτάσεις, φέρνουν το Superleggera στα… πρόθυρα της παραγωγής, στην οποία αναμένεται να περάσει το 2018.

Αν και ορισμένες αλλαγές είναι απαραίτητες προκειμένου το νέο roadster μοντέλο να πάρει έγκριση τύπου, η σχεδίαση του αναμένεται να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο, δίνοντας μια πιο «εξωτική» roadster προσθήκη στην γκάμα της ΜΙΝΙ και, αντικαθιστώντας κατά ένα τρόπο το Roadster του οποίου η παραγωγή δεν θα συνεχιστεί.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της έκδοσης παραγωγής του MINI Superleggera, θα έχει ως αφετηρία την εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική που φιλοξενεί την νέα, τρίτη γενιά του MINI Hatchback -και όχι μόνο.

Αυτό σημαίνει ότι την γκάμα κινητήρων θα πλαισιώσουν τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που εξοπλίζουν τις μέχρι σήμερα τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του MINI Hatchback.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, αναμένεται να έχει η έκδοση John Cooper Works με το δίλιτρο turbo κινητήρα των 231 ίππων που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα σπορ χαρακτηριστικά που επιφυλάσσει η ΜΙΝΙ για τις ομώνυμες εκδόσεις, θα αναδείξουν καλύτερα το χαρακτήρα ενός συμπαγών διαστάσεων roadster.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024