Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X3 2017: Σε νέα, plug-in υβριδικά μονοπάτια

BMW X3 2017: Σε νέα, plug-in υβριδικά μονοπάτια

Την πρώτη plug-in υβριδική εκδοχή της πρόκειται να αποκτήσει στην τρίτη κατά σειρά γενιά της   η BMW X3, διευρύνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις την γκάμα της.

Η πρόσφατη αναβάθμιση των σχεδιαστικών και μη προδιαγραφών της BMW X3 δεν αποδείχθηκε αρκετή για τους ανθρώπους της βαυαρικής φίρμας, καθώς όπως όλα δείχνουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το καταξιωμένο SUV πρόκειται να υποδεχθεί την τρίτη κατά σειρά γενιά του.

Πέρα από τον πλήρη ανασχεδιασμό των εξωτερικών επιφανειών του αμαξώματος και την υιοθέτηση ενός σαφώς πιο… προχωρημένου σχεδιαστικού κώδικα, η νέα X3 πρόκειται να εμπλουτίσει την γκάμα της με μονάδες ισχύος που δεν συναντάς στη σημερινή γκάμα της.

Αφετηρία θα αποτελέσουν οι γνώριμοι, τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel τεχνολογίας TwinPower Turbo, ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι ισχυρότερες εκδόσεις, όπως π.χ. εκείνη που θα εξοπλίζεται από ένα plug-in υβριδικό σύνολο συνδυαστικής απόδοσης 330 ίππων.

Ουσιαστικά θα είναι η πρώτη φορά που η BMW X3 ενσωματώνει, στα πρότυπα της Σειράς 3 αλλά και της X5, ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο μάλιστα θα εξασφαλίζει τη δυνατότητας κάλυψης έως και 50 χιλιομέτρων με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα σκαλί ψηλότερα από την plug-in υβριδική έκδοση της νέας X3 θα βρεθούν οι εκδόσεις M Performance, την κίνηση των οποίων θα αναλαμβάνουν εξακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Με τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων και τον ίδιο κυβισμό, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος “straight six” κινητήρας των M3 και M4 θα βρεθεί πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες της νέας X3, χαρίζοντάς της τα διακριτικά M.

H μέγιστη τιμή της ισχύος του εν λόγω κινητήρα αναμένεται να αυξηθεί από τους 431 στους 450 ίππους με σκοπό να αντισταθμιστεί το αυξημένο βάρος καθώς και οι όποιες απώλειες προκύψουν από τη μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Η νέα BMW X3 θα αποκαλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με την εμπορική την πορεία να ξεκινά εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων τους πρώτους μήνες το 2017.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024