Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat SUV 2016: Για πρώτη φορά… στα βουνά

Seat SUV 2016: Για πρώτη φορά… στα βουνά

Τις δοκιμές εξέλιξης του πρώτου καθαρόαιμου SUV της ιστορίας της συνεχίζει η Seat, με σκοπό να το εντάξει στην γκάμα της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Στην τελική ευθεία περνούν, πλέον, οι δοκιμές εξέλιξης του πρώτου καθαρόαιμου SUV στην ιστορία της Seat.

To μικρομεσαίων διαστάσεων τετράτροχο, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει προτάσεις όπως το Nissan Qasqhai, πρόκειται να βασιστεί στη πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία MQB.

To γεγονός αυτό θα του εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλους τους νέους κινητήρες του VW Group αλλά και σε όλες εκείνες τις εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που έχει παρουσιάσει τα τελευταία δύο χρόνια ο συγκεκριμένος όμιλος.

Αφετηρία για το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat θα αποτελέσει ο TSI κινητήρας βενζίνης των 1,4 λίτρων με απόδοση 125 ή 150 ίππους, ενώ για τους οπαδούς της πετρελαιοκίνησης την αρχή θα κάνει ο TDI κινητήρας των 1,6 λίτρων.

Το σύστημα τετρακίνησης, αποτελούμενο από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (Haldex 5 γενιάς), δεν θα λείπει από τις προδιαγραφές του ισπανικού SUV, με τη Seat να εξετάζει ακόμα και την εξέλιξη ισχυρότερων εκδόσεων με τα διακριτικά FR και Cupra.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, το μήκος του οποίου θα προσεγγίζει τα 4,4 μέτρα, πρόκειται να δανειστεί αρκετά από τα στοιχεία του 20V20 Concept, που η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

AUTOMEDIA

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024