Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q8 2018: Η νέα κορυφή της SUV πυραμίδας

Audi Q8 2018: Η νέα κορυφή της SUV πυραμίδας

Το Audi Q8 έχει πάρει και επισήμως το πράσινο φως προκειμένου από το 2018 να καταλάβει την κορυφή της SUV πυραμίδας της γερμανικής φίρμας, προβάλλοντας ένα μείγμα κομψού δυναμισμού, off-road ικανοτήτων και τεχνολογικής ενημέρωσης και πολυτέλειας αντάξιας της νέας γενιάς του Α8.

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε και επισήμως πριν λίγες ημέρες την έλευση του Audi Q8, το οποίο θα καταλάβει μια θέση στην κορυφή της SUV γκάμας, προβάλλοντας ένα συνδυασμό coupe δυναμισμού και πληθωρικής πολυτέλειας.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν ήδη δηλώσει στελέχη της Audi, το προσφάτως νέο Q7, θα είναι το τελευταίο SUV της φίρμας που υπακούει στο συγκεκριμένο σχεδιαστικό κώδικα με φόντο και την αλλαγή φρουράς στα σχεδιαστήρια της Audi στα οποία ηγείται ο Marc Lichte.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δείγμα γραφής του νέου επικεφαλής σχεδιασμού της Audi ήταν το Prologue Concept από το οποίο θα επηρεαστούν όλα τα νέα μοντέλα της φίρμας στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του Q8, προβάλλοντας ένα μείγμα δυναμισμού-κομψότητας.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Q8, το νέο SUV θα ξεπερνά το μήκος των πέντε μέτρων και χάρη σε στοιχεία όπως η coupe οροφή, το χαμηλότερο συνολικό ύψος αλλά και η μικρότερη έκταση καθ’ύψος των γυάλινων επιφανειών σε συνδυασμό με μια σειρά από πιο έντονες αιχμές στο αμάξωμά του θα αποκτήσει ένα πιο σπορ και κομψό χαρακτήρα και σαφή διαφοροποίηση από το τετραγωνισμένο και πρακτικότερου προσανατολισμού Q7.

Κάτω από τις καλοσχεδιασμένες του επιφάνειες αναμένεται να βρεθεί η ίδια αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και το Q7 και η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ, επιτρέποντας τη χρήση της σε αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετικά μήκη μεταξονίων και μετατροχίων, αλλά και επιτρέποντας μεγαλύτερο φάσμα διαφοροποίησης.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα γενιά της Porsche Cayenne, του πρώτου SUV της Bentley, Bentayga, αλλά και την τρίτη γενιά του VW Touareg.

Μια ακόμα εξασφάλιση που παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία κωδικοποιείται ως MLB Evo είναι ότι επιτρέπει την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και άλλων συνθετικών υλικών, τα οποία σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πιο λεπτών φύλλων χάλυβα υψηλής αντοχής στην κατασκευή του Q8 αναμένεται να περιορίσουν το βάρος του κάτω από τους δύο τόνους.

Τις προδιαγραφές του πληθωρικά κομψού SUV της Audi που αναμένεται να συμπληρώσει μια σειρά από V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα ξεκινούν από τα 3,0 λίτρα, ενώ την γκάμα θα συμπληρώσουν plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Audi, στους διπλά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες του Q8 αναμένεται να επιστρατευτεί και το e-turbo, ένας ηλεκτροκίνητος υπερσυμπιεστής καυσαερίων που εξαλείφει το φαινόμενο υστέρησης του συστήματος υπερτροφοδοτήσης.

Σε επίπεδο τεχνολογικής ενημέρωσης το Q8 θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το νέο Α8 το οποίο αναμένεται νωρίτερα, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων οθόνες OLED για το σύστημα infotainment και όχι μόνο. Το τελευταίο θα επιτρέπει το χειρισμό ορισμένων λειτουργιών με ένα νεύμα του οδηγού χάρη σε μια σειρά αισθητήρες τοποθετημένων στο εσωτερικό, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία νέων έξυπνων συστημάτων ασφάλειας αλλά και άνεσης με βάση το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Audi.

Το ίδιο με το Α8 θα είναι και το επίπεδο πολυτέλειας του Q8 αν και προσανατολισμένο σε περισσότερη περιπέτεια όπως επιβάλλουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα SUV χαρακτηριστικά του. Το παζλ του νέου Q8 θα συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης quattro αλλά και μια ενεργή ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

AUTOMEDIA

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024