Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Alpine Spyder: Γαλλική sportscar εξωστρέφεια

Renault Alpine Spyder: Γαλλική sportscar εξωστρέφεια

Μετά την επιβεβαίωση της άφιξης του διθέσιου sportscar με αφετηρία το Α110-50 Concept στα τέλη του 2016, οι Γάλλοι εργάζονται αθόρυβα για τη δημιουργία μιας Alpine γκάμας ξεκινώντας απο την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου που θα αναβιώσει τα θρυλικά διακριτικά.

Μετά το -δεδομένο πλέον- διθέσιο sportscar το οποίο θα αναβιώσει τα διακριτικά της Alpine και θα περάσει στην παραγωγή από το τέλος του 2016, η Renault φέρεται να ετοιμάζει και την ανοιχτή εκδοχή του στο πλαίσιο του σχεδίου της για μια Alpine γκάμα η οποία όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα περιοριστεί στο κλασικό sportscar μοτίβο περιλαμβάνοντας μέχρι και SUV.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο δείγμα της Alpine, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η Renault προορίζει μια ακόμα πρωτότυπη εκδοχή του «κλειστού» A110-50 concept στον αγώνα αντοχής του Le Mans που πραγματοποιείται στις 13-14 Ιουνίου.

Η τελική έκδοση παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή της στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 για περάσει στη συνέχεια, στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Διέππης και «κέντρο» των προτάσεων RenaultSport η οποία και επιφορτίζεται με την εξέλιξή του.

Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, η Renault έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται και μια ανοιχτή εκδοχή του η οποία θα μοιραστεί τις ίδιες αξίες και χαρακτηριστικά με το αρχετυπικό sportscar και που σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις θα έχει να κάνει «περισσότερο με την οδηγική ευχαρίστηση παρά με την απόλυτη ισχύ».

Έτσι, ανοιχτή ή κλειστή έκδοση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «όριο» 1.100 κιλών για την κλειστή έκδοση.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προδιαγραφές του πλαισίου, την ιδανική κατανομή του βάρους και τις χαρακτηριστικές του αναλογίες, αναμένεται να κάνει και τη διαφορά προσθέτοντας στο οπλοστάσιο των Γάλλων ένα αυθεντικό sportscar με ελκυστική αισθητική.

Στο ίδιο σπορ μοτίβο, τις προδιαγραφές του γαλλικού sportscar αναμένεται να συμπληρώσει ένας υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρου με ισχύ που θα αγγίξει τους 300 ίππους.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024