Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE 2018: Αποδοτικά ικανότερη

Mercedes-Benz GLE 2018: Αποδοτικά ικανότερη

Ελαφρύτερη, αποδοτικότερη πολλυσυλλεκτικότερη από ποτέ σε επίπεδο εκδόσεων αλλά και εξίσου ικανή και περιπετειώδης θα είναι η νέα γενιά της… πάλαι ποτέ ML η οποία αναμένεται το 2018.

Η ανανεωμένη GLE παρουσιάστηκε μόλις στα τέλη Μαρτίου και όμως οι Γερμανοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες εξέλιξης της νέας γενιάς της η οποία αναμένεται το 2018 φέρνοντας μαζί της πολλές αλλαγές.

Κυρίως υπεύθυνη για αυτό θα είναι η νέα και ελαφρύτερη αρχιτεκτονική στην οποία θα βασίζεται το μεσαίο SUV και η οποία αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στο σημαντικό περιορισμό του συνολικού βάρους σε συνδυασμό και με μια σειρά «διαιτητικών» μέτρων που θα αφορούν την ανάρτηση, το κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης.

Ως αποτέλεσμα η νέα γενιά της GLE αναμένεται να είναι κατά 140 κιλά ελαφρύτερη, μέγεθος που σε συνδυασμό και με τους νέους κινητήρες αναμένεται να συμβάλει δραστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητάς της με τον αντίστοιχο στόχο των Γερμανών ως προς αυτό να προσδιορίζεται σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 20%.

Επίσης, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι Γερμανοί παρά το στόχο για την μείωση του βάρους και την αύξηση της αποδοτικότητας της νέας GLE δεν επιθυμούν με τίποτα αυτό να επιτευχθεί με αντάλλαγμα τις εμβληματικές off-road ικανότητές του μοντέλου, που θα επιβιώσουν ανέπαφες και στην καινούρια εκδοχή της.

Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι βασικές εκδόσεις της γκάμας να είναι πισωκίνητες με το σύστημα τετρακίνησης να αποτελεί προαιρετική επιλογή.

Όπως και να έχει το δικό της ρόλο στην ενίσχυση της αποδοτικότητας αναμένεται να διαδραματίσει και η σχεδίαση η οποία εκτός από την «φρέσκια» και δυναμική εμφάνιση, σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές της γερμανικής φίρμα, θα μειώσει τον αεροδυναμικό της συντελεστή στο 0,30.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τον V8 των 5,5 λίτρων με την υπογραφή του Affalterbach που εξοπλίζει την GLE 63 AMG θα αντικατασταθεί από τον νεότερο διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 των 4,0 λίτρων που συναντάμε στην κορυφή της γκάμας αρκετών AMG μοντέλων της Mercedes-Benz.

Ο δεύτερος V8 που συναντάμε στην γκάμα με χωρητικότητα 4,7 λίτρων και απόδοση 435 ίππους αναμένεται επίσης να αντικατασταθεί με turbo V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων με αντίστοιχη ισχύ. Την γκάμα βενζίνης αναμένεται να συμπληρώσουν δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα με ισχύ από 230 έως 280 ίππους.

Νέες V6 αφίξεις αναμένονται και στην γκάμα diesel μοτέρ με κυρίαρχο ένα κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και απόδοση έως και 408 ίππους.

Επίσης η νέα γενιά της GLE θα συνεχίσει την παράδοση που εγκαινίασε -πολύ προσφάτως- η ανανεωμένη εκδοχή της η οποία και έγινε το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στην ιστορία της φίρμας, περιλαμβάνοντας μια αντίστοιχη έκδοση στην γκάμα της. Όλες οι εκδόσεις της GLE αναμένεται να προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού τους με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

AUTOMEDIA

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024