Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: H Επιστροφή του βασιλιά

Mercedes-Benz E-Class 2016: H Επιστροφή του βασιλιά

Η νέα E-Class κάνει ένα ακόμα πέρασμα από το φωτογραφικό φακό με λιγότερο καμουφλάζ από ποτέ.

Μετά τις πρόσφατες κατασκοπικές της λήψεις με φόντο το Nurburgring η E-Class επιστρέφει στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού, προσφέροντας μια καλύτερη ευκαιρία παρατήρησης των στοιχείων της νέας γενιάς της καθώς το καμουφλάζ υποχωρεί ολοένα από τις επιφάνειές της.

Για την ακρίβεια η νέα εμφάνιση της E-Class δεν συνοδεύεται από τα γνωστά πλαστικά του μπροστινού και του πίσω τμήματος αφήνοντας σε κοινή θέα τη σχεδιαστική γραμμή της νέας γενιάς και επιβεβαιώνοντας την αισθητική συγγένειά της με τις C-Class και E-Class.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης η νέα E-Class θα αξιοποιήσει μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που αξιοποιεί η C-Class κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει το βάρος της από 70 έως 150 κιλά –αναλόγως την έκδοση- σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της.

Έτσι η νέα E-Class αναμένεται να έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο θα μεταφραστεί σε περισσότερη ευρυχωρία και άνεση με την αύξηση του διαθέσιμου χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Παράλληλα, το χαμηλότερο βάρος αναμένεται να εξασφαλίσει στην νέα E-Class μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά και να λειτουργήσει προς όφελος δυναμικότερων οδικών χαρακτηριστικών.

Τις προδιαγραφές της πολυτελούς γερμανικής μπερλίνας θα συμπληρώσει η γνωστή πληθώρα εκδόσεων -sedan, estate, coupe και cabriolet- ενώ η νέα γενιά της Ε-Class θα αποτελέσει τη βάση και για το μοντέλο που καθιέρωσε τα τετράθυρα coupe, CLS και η οποία με τη σειρά της διατίθεται και σε πρακτική shooting brake έκδοση.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα E-Class αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα της, ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος θα αποτελέσει το εφαλτήριο των επιλογών και θα συμπληρωθεί από νέας γενιάς τετρακύλινδρους κινητήρες.

Ψηλότερα στην γκάμα αναμένεται και ένας νέος V6 ο οποίος θα προκύψει κατά τον ίδιο τρόπο που προέκυψε και ο διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 που εξοπλίζει την AMG GT, «συνδυάζοντας» τμήματα από τον πανίσχυρο τετρακύλινδρο των 360 ίππων που εξοπλίζει την Α 45 AMG, με τη διαφορά ότι για τον V6, τη «βάση» θα αποτελέσουν οι νέοι τρικύλινδροι.

Τις επιλογές της θα συμπληρώσουν αποδοτικές εκδόσεις τόσο με συμβατικά όσο και εναλλακτικά μηχανικά σύνολα (plug-in υβριδικά) αλλά και AMG έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει τον ίδιο κινητήρα με τις AMG GT και C 63 AMG σε δύο εκδοχές ισχύος, 476 και 510 ίππων και θα συνδυάζεται, προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα E-Class θα μιμηθεί τη σχεδίαση και τις τεχνολογικές εφαρμογές της S-Class, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η παρουσία συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Για πάντα στην Μπιλμπάο: Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με τους Βάσκους ο Ερνέστο Βαλβέρδε (pic)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέγραψε την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα παραμείνει στον πάγκο των Βάσκων μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024