Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lada Vesta και Xray 2016: Διπλό χτύπημα

Lada Vesta και Xray 2016: Διπλό χτύπημα

H ρωσική φίρμα δοκιμάζει με φόντο την Νότιο Ισπανία ένα compact sedan και ένα μικρό crossover τα οποία έχουν πάρει ήδη εισιτήριο παραγωγής για τους επόμενους μήνες.

Δύο νέα μοντέλα της Lada εντοπίστηκαν από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης σε ισπανικό έδαφος εν όψει της άφιξής τους η οποία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι αφορά το τετράθυρο Vesta θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του Priora μένοντας πιστό σχεδιαστικά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η ρωσική φίρμα τον Αύγουστο του 2014, στην έκθεση της Μόσχας.

Με μήκος 4,35 μέτρα και μεταξόνιο 2,65 μέτρων, το Vesta θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική Β της Lada, ενώ θα δανειστεί ορισμένα στοιχεία από το Renault Megane με δεδομένη τη συνέργια του γαλλοιαπωνικού ομίλου με την Avtovaz.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Bo Anderson, επικεφαλής της Avtovaz τα χαρακτηριστικά του Vesta θα συμπληρώσει μια σειρά κινητήρων προδιαγραφών Euro 6.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το Vesta θα διατεθεί με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,6 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος 87, 106 και 114 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται και η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου πλην του δεδομένο μηχανικού.

Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου στις ίδιες γραμμές παραγωγής με το Nissan Sentra, στο εργοστάσιο Izhevsk, ενώ ο προγραμματισμός είναι η παραγωγής 100.000 Vesta κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Δίπλα στο Vesta, η Lada δοκιμάζει και το συμπαγών διατάσεων crossover XRay, το οποίο είχε επίσης συστήσει μέσω δύο πρωτοτύπων που είχε παρουσιάσει το 2012 και το 2014, με την τελική του μορφή να ισορροπεί μεταξύ των δύο concept, υιοθετώντας μια «υβριδική» αισθητική μεταξύ hatchback και crossover.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία το μικρό crossover της Lada έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του Dacia Sandero Stepway και αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2016, αρχικά ως δικίνητο χωρίς να αποκλείεται, στη συνέχεια, η προσθήκη τετρακίνητων εκδόσεων.

AUTOMEDIA

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024