Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της νέας GLC, τη σκυτάλη στα πεδία δοκιμών παίρνει η GLC Coupe και η οποία φαίνεται να μένει απολύτως πιστή στο αντίστοιχο concept που είχαν παρουσιάσει οι Γερμανοί την άνοιξη του 2015.

Η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει το GLC Coupe Concept στην έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο και όπως όλα δείχνουν, το νέο coupe SUV της Mercedes-Benz που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει την BMW X4, γράφει το επόμενο κεφάλαιο της άφιξής του στα πεδία δοκιμών.

Όπως προκύπτει από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού η έκδοση παραγωγής θα μείνει πιστή στις σχεδιαστικές επιταγές του πρωτοτύπου που προηγήθηκε, με τους σχεδιαστές των Γερμανών να «προσγειώνουν» μόνο τα απαραίτητα, για μια έκδοση παραγωγής, σχεδιαστικά στοιχεία όπως π.χ. οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι δύο –αντί των τεσσάρων του concept car- απολήξεις της εξάτμισης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του και με εξαίρεση φυσικά την coupe λογική της οροφής θα προέλθουν από την ήδη γνωστή GLC, εντός και εκτός.

Έτσι, στο εσωτερικό αναμένεται η «συνήθης ύποπτη» οθόνη αφής 7,0 ή –κατ΄επιλογή 8,4 ιντσών- του infotainment στο κέντρο του ταμπλό και γενικότερα η γνώριμη εικόνα που πρωτοσυναντήσαμε στην C-Class και είδαμε, προσαρμοσμένη σε πιο SUV ανάγκες από την πρόσφατη GLC με τη γνώριμη ποιότητα κατασκευής και το σύγχρονο design.

Η παρουσία της πιο coupe οροφής αναμένεται να περιορίσει το γενναιόδωρο καθ΄ ύψος χώρο για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος, ωστόσο, με δεδομένο ότι η πρωτότυπη GLC Coupe είχε κατά 2,0 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από την Χ4 –και- η έκδοση παραγωγής του SUV της Mercedes-Benz αναμένεται να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία από το αντίπαλο δέος της BMW.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η πρωτότυπη εκδοχή της GLC Coupe εξοπλιζόταν με τον ίδιο κινητήρα που εφοδιάζει την C 450 AMG Sport, ένα V6 3,0 λίτρων με 367 ίππους, συντείνοντας στην εκδοχή ότι και η έκδοση παραγωγής του coupe SUV θα συμπεριλάβει στις επιλογές της μια «μικρή» AMG έκδοση.

Βέβαια στην περίπτωση που αυτό επαληθευτεί, ο παραπάνω κινητήρας θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Οι υπόλοιπες εκδόσεις της GLC Coupe αναμένεται να αντικατοπτρίζουν την γκάμα της ήδη γνωστής GLC, συμπεριλαμβανομένης της plug-in υβριδικής η οποία συνδυάζει ένα κινητήρα βενζίνης 211 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων και σύστημα τετρακίνησης και στην περίπτωση της GLC εμφανίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 60 γρ./χλμ.

Επίσης, στην κορυφή της γκάμας κάθε άλλο παρά αποκλείεται μια έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach και κινητήρα V8 καθώς όπως είχε δηλώσει ο Uli Zillmann, επικεφαλής εξέλιξης της GLC «μια οκτακύλινδρη AMG έκδοση ταιριάζει περισσότερο στην GLC Coupe παρά στην GLC». Αν αυτό θα ισχύσει τότε η GLC 63 AMG θα αξιοποιήσει τον ίδιο twin-turbo V8 που συναντάμε και στην Mercedes-AMG C 63.

Auto Express

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024