Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Qashqai: Πολλαπλασιάζοντας δια... της διαιρέσεως

Nissan Qashqai: Πολλαπλασιάζοντας δια… της διαιρέσεως

Το δημοφιλές SUV των Ιαπώνων δείχνει να ετοιμάζεται να διπλασιάσει τις επιλογές του ακολουθώντας το σκεπτικό των δύο εκδόσεων –μιας πιο αστικής και μιας πιο περιπετειώδους- με μια σειρά σχεδιαστικών και εξοπλιστικών διαφοροποιήσεων.

Με δεδομένη την σχετικά πρόσφατη έλευση της νέας γενιάς του Qashqai το δοκιμαστικό πρωτότυπο με το περιορισμένο καμουφλάζ που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, προδίδει αναπόφευκτα την πρόθεση της Nissan να διευρύνει τις επιλογές του δημοφιλούς μοντέλου της και μάλιστα με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι το έκανε μέχρι τώρα.

Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις των Ιαπώνων δεν είναι σαφείς, τα στοιχεία συντείνουν προς το λανσάρισμα δύο διαφορετικών αισθητικά –και ίσως όχι μόνο αισθητικά- εκδόσεων του Qashqai οι οποίες θα διπλασιάσουν τις διαθέσιμες επιλογές.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης για ολοένα και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και παραμετροποίησης από το αγοραστικό κοινό, η Nissan φαίνεται να προετοιμάζει για το μέλλον του Qashqai δύο εκδοχές: μια πιο αστική και μια πιο περιπετειώδη και των οποίων ο ξεχωριστός χαρακτήρας θα στοιχειοθετείται από μια σειρά διαφοροποιήσεων τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και εξοπλισμού.

Έτσι, όπως περίπου ισχύει με τις δύο εκδοχές, Urban και Cross του Fiat 500X -και όχι μόνο- το Qashqai αναμένεται στο μέλλον να προσφέρει μια έκδοση με υπερτονισμένα τα off-road χαρακτηριστικά της, όπου θα κυριαρχούν τα παντός είδους προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και λεπτομέρειες που θα παραπέμπουν σε ένα περιπετειώδες τετρατροχο και μία ακόμα, όπου όλα θα είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και θα κυριαρχούν οι πινελιές κομψότητας.

Η τελευταία θα απευθυνθεί σε εκείνους που εκτιμούν την πρακτικότητα και την ψηλή θέση οδήγησης ενός SUV, αλλά προτιμούν μια λιγότερο έντονη και πιο αστική αισθητική καθώς αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο κινούνται συνήθως, απορρίπτοντας τις εκτός δρόμου περιπέτειες.

Οι δύο διαφορετικές εκδόσεις αναμένεται να στοιχειοθετήσουν το χαρακτήρα τους και με μια σειρά αντιστοίχως διαφορετικών εξοπλιστικών επιλογών, ενώ σε βάθος χρόνου και μετά την ανανέωση του μοντέλου, δεν αποκλείεται ο διαχωρισμός να γίνει και πιο ουσιαστικός με διαφορές σε μηχανικά και μη μέρη.

AUTOMEDIA

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024