Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG S 63 Cabrio 2017: O γιος του ανέμου

Mercedes-AMG S 63 Cabrio 2017: O γιος του ανέμου

Με την «απλή» S-Class Cabrio να διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, οι ισχυρότερες εκδοχές της με την υπογραφή του Affalterbach παίρνουν σειρά στα πεδία δοκιμών επιβεβαιώνοντας στο φωτογραφικό φακό την πληθωρική τους ύπαρξη.

Με τη δεδομένη πια πρεμιέρα της ανοιχτής εκδοχής της S-Class να έχει προγραμματιστεί για την επικείμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο, οι Γερμανοί επικεντρώνουν το βλέμμα τους και την εξέλιξη στις «συνήθεις ύποπτες» όσο και πανίσχυρες εκδόσεις της γκάμας με την υπογραφή του Affalterbach.

Έτσι, τα διαπιστευτήριά των AMG εκδόσεων της ανοιχτής ναυαρχίδας των Γερμανών αναλαμβάνει να δώσει η S 63 AMG Cabrio η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό κοντά στη Στουτγάρδη.

Οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας δεν μπήκαν καν στον κόπο να καμουφλάρουν το μπροστινό τμήμα του πανίσχυρου cabrio που δείχνει πανομοιότυπο με αυτό της coupe αντίστοιχης έκδοσης, περιορίζοντας την… τέχνη του καμουφλάζ στο πίσω τμήμα.

Εκεί, οι αλλαγές δείχνουν να εστιάζουν αποκλειστικά στην αναγκαία μετατροπή του πορτ μπαγκάζ ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία της τετραπλής απόληξης της εξάτμισης αλλά και οι χαρακτηριστικές ελαφρού κράματος ζάντες με την υπογραφή της AMG.

Στις «μη εκπλήξεις» -σε ό,τι αφορά την επιλογή και όχι τις δυνατότητές- του συγκαταλέγεται και η επιλογή κινητήρα για το πανίσχυρο cabrio με τη σφραγίδα του Affalterbach.

Ο λόγος για τον διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων απόδοσης 585 ίππων και 900 Nm ροπής που εξοπλίζει και την ΑΜG S 63 Coupe. Ακολουθώντας, λοιπόν το ίδιο μοτίβο η ανοιχτή έκδοση αναμένεται να προσφέρεται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της ΑΜG S 63 Coupe 4Μatic ο παραπάνω συνδυασμός τής εξασφαλίζει χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Επίσης, σε δεύτερο χρόνο η ανοιχτή εκδοχή της γερμανικής ναυαρχίδας αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση και στο θηριώδη V12 των 6,0 λίτρων με απόδοση 630 ίππων που, προς το παρόν εξοπλίζει μόνο την AMG S 65 Sedan, αλλά αναμένεται να περάσει τόσο στην coupe όσο και στην cabrio.

AUTOMEDIA

Sports in

Εκτός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μέλλον του Κασεμίρο

Ο Κασεμίρο φεύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με προορισμό την Αλ Χιλάλ, καθώς οι Άγγλοι έφτασαν σε συμφωνία με τους Αραβες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024