Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi Q1 2016: Επί νέας βάσης

Audi Q1 2016: Επί νέας βάσης

Το μικρότερο SUV της Audi δίνει το στίγμα του στο φωτογραφικό φακό για πρώτη φορά με το αμάξωμα που θα έχει στην τελική του μορφή, αποκαλύπτοντας τη δυναμική του εμφάνιση.

Το νέο SUV μοντέλο της γερμανικής φίρμας που θα «καταλάβει» μια θέση στη βάση της αντίστοιχης γκάμας προσφέρει τον εαυτό του, για πρώτη φορά στο φωτογραφικό φακό με το αμάξωμα που θα έχει στην τελική του μορφή.

Παρά το καμουφλάζ που καλύπτει το σύνολο των επιφανειών του, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει τις γραμμές της σιλουέτας του Q1 που φαίνεται να επενδύει σε ένα πιο δυναμικό προσανατολισμό σε σχέση με τα Q3 και Q5.

Σε προφίλ, το νέο Q1 δίνει την αίσθηση ενός υπερυψωμένου Sportback αμαξώματος, έτσι όπως διαγράφεται» το τόξο της οροφής και η σχεδίαση της θύρας του πορτ μπαγκάζ, το οποίο δεν δείχνει να ξεπερνά το μήκος των 4,2-4,3 μέτρων.

Στην «όψη» του ξεχωρίζει μια λίγο διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση από τη συνήθη της Audi, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα SUV, με τη γρίλια να βρίσκεται πιο «μπροστά». H νέα γρίλια πλαισιώνεται από τα «τραβηγμένα» προς τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία θα προσφέρονται προαιρετικά με τεχνολογία LED.

Όπως και να έχει με τη σχεδίασή του, το Q1 αναμένεται έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου με την κωδική ονομασία MQB, όπου βασίζεται και το Α3, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο επιλογών κινητήρων.

Σε κάθε περίπτωση, στη βάση της γκάμας του νέου Q1 αναμένεται να βρεθούν τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel με χωρητικότητα 1,0 και 1,4 λίτρου αντίστοιχα, ενώ δεν θα λείψουν και οι πανίσχυρες SQ1 και RSQ1 εκδόσεις οι οποίες αναμένονται από το 2017.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το SQ1 θα εξοπλίζεται με το δίλιτρο TDI του Passat ενώ η κορυφαία RSQ1 έκδοσή του θα δανειστεί τον χωρητικότητας 2,0 λίτρων TFSI με απόδοση 310 ίππους.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024