Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo GTV: Επιστροφή στο μέλλον

Alfa Romeo GTV: Επιστροφή στο μέλλον

Εκτός από τα επιχειρηματικά σχέδια που επιβάλλουν το λανσάρισμα μοντέλων ευρείας απήχησης όπως ένα compact SUV ή ένα νέο entry-level μοντέλο η ιταλική φίρμα δεν φαίνεται να ξεχνά τα… ιστορικά της δικαιώματα στο δυναμισμό ετοιμάζοντας το μοντέλο που θα αναλάβει να αναπληρώσει το κενό που άφησαν πίσω τους οι Brera και GTV.

Μετά την Giulia η οποία, διαθέτοντας πληθωρικές καμπύλες και τεχνολογία από Ferrari για την κορυφαία QV έκδοσή της, αντικαθιστά με μεγάλες αξιώσεις την 159, η Alfa Romeo αναζητά το σπορ προσανατολισμού «next big thing» για την γκάμα της και μάλιστα σε μια κατηγορία όπου οι παραδοσιακές αξίες των Ιταλών δείχνουν να ταιριάζουν γάντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, μέχρι το τέλος της δεκαετίας η ιταλική φίρμα θα έχει παραδώσει στο κοινό, ένα νέο σπορ 2+2 coupe το οποίο θα αναλάβει να επωμιστεί την κληρονομιά της GTV η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 2004 και της Brera, το τελευταίο δείγμα της οποίας κατασκευάστηκε το 2010.

Η διάδοχος αναμένεται να λανσαριστεί τόσο σε coupe όσο και σε spider εκδοχή, επενδύοντας και πάλι στις καμπύλες οι οποίες δείχνουν να αρμόζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο χαρακτήρα ενός δυναμικού coupe με την υπογραφή της Alfa.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, οι Ιταλοί έχουν στη διάθεσή τους τόσο τον τετρακύλινδρο των 1,75 λίτρων ο οποίος στην 4C αποδίδει 240 ίππους και έχει ακόμα περιθώρια αναβάθμισης με δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμα δει την QV έκδοση της 4C η οποία αναμένεται να «κλειδώσει» στους 270 ίππους, για να μην ξεχνάμε τον πρόσφατο turbo εξακύλινδρο με τους 510 ίππους και την υπογραφή του Maranello ο οποίος θα εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση της Giulia.

Όπως και να έχει, το λανσάρισμα μιας διαδόχου για τις GTV και Brera θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για την ιταλική φίρμα, αν και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες όπως το πρώτο SUV της αλλά και μια σειρά από νέα μοντέλα που –μοιραία- λόγω κατηγορίας έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύτερο κοινό, όπως το παραπάνω compact SUV, ένα μεγαλύτερο SUV αλλά και ένα νέο entry-level μοντέλο, που θα τοποθετηθεί κάτω από τη MiTo.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024