Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Dawn 2016: Πολυτέλεια χωρίς -σταθερή- οροφή

Rolls-Royce Dawn 2016: Πολυτέλεια χωρίς -σταθερή- οροφή

Dawn θα ονομάζεται η soft top cabrio εκδοχή της Rolls-Royce Wraith, η οποία πραγματοποιεί ήδη τα πρώτα της βήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Mία ακόμα πρόταση ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα της η Rolls-Royce, αντικαθιστώντας τη σταθερή-μεταλλική οροφή της Wraith με ύφασμα.

Το νέο soft-top cabrio της βρετανικής φίρμας θα ονομάζεται Dawn και θα διακρίνεται για τις συμπαγείς –τηρουμένων των αναλογιών- διαστάσεις του.

Η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2016, ενώ κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του θα κρύβεται ένας δωδεκακύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 6,6 λίτρων ο οποίος με τη συμβολή δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων θα αποδίδει 624 ίππους.

Ο εν λόγω κινητήρας προέρχεται από το ήδη γνωστό οπλοστάσιο της Wraith, επιτρέποντας στο βρετανικό coupe να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα.

«Η Dawn είναι ένα πανέμορφο cabrio με ένα όνομα που αναδεικνύει τις νέες ευκαιρίες που κρύβει το ξεκίνημα κάθε νέας ημέρας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, ξεκαθαρίζοντας πως η Dawn πρόταση στοχεύει σε πελάτες που μέχρι σήμερα η βρετανική φίρμα δεν είχε τη δυνατότητα να προσελκύσει.

AUTOMEDIA

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024