Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi Q5 2016: Ελαφρύτερo, αποδοτικότερο, ικανότερο

Audi Q5 2016: Ελαφρύτερo, αποδοτικότερο, ικανότερο

Ένα σημαντικό άλμα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα θα αποτελέσει η δεύτερη κατά σειρά γενιά του Audi Q5, η οποία και θα αξιοποιήσει ως πρότυπο το επίσης νέο Q7.

Στα πρότυπα του νέου Audi Q7 πρόκειται να κινηθεί η δεύτερη κατά σειρά γενιά του Q5 πραγματοποιώντας ένα σημαντικό άλμα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Το νέο Q5 θα αποτελέσει επί της ουσίας τη μικρογραφία του Q7, υιοθετώντας όχι μόνο τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του κορυφαίου SUV της Audi αλλά και αρκετές από τις προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές που συναντάς σήμερα στο επιβλητικών διαστάσεων όχημα ελευθέρου χρόνου.

Με αφετηρία την «πλατφόρμα» MLB, στην οποία άλλωστε έχει βασιστεί και το Audi A4 του 2015, το δεύτερης γενιάς του Q5 αναμένεται να περιορίσει το βάρος του, γεγονός που μόνο θετικές επιδράσεις μπορεί να έχει σε σχέση με την αποδοτικότητα και την ευελιξία του γερμανικού SUV.

Το ελαφρύτερο έως και 100 κιλά Audi Q5 θα διαθέτει μεταξύ των συμβατικών κινητήριων συνόλων και μια υβριδική μονάδα, η οποία μάλιστα θα διαθέτει και τη δυνατότητα φόρτισης μέσω δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (plug-in).

Κρίνοντας, πάντως, από τη μέχρι σήμερα διαδρομή του Audi Q5, τη βάση της γκάμας του γερμανικού SUV θα αποτελέσουν οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel σε εκδόσεις με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Αντιστοίχως, το SQ5 θα διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της γκάμας του αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό αν θα εξοπλιστεί με κινητήρα βενζίνης ή diesel.

H εμπορική διάθεση του νέου Audi Q5 στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2016.

AUTOMEDIA

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024