Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: Σε γκρο πλαν

Mercedes-Benz E-Class 2016: Σε γκρο πλαν

Η νέα γενιά της E-Class πραγματοποιεί ένα ακόμα πέρασμα από το φωτογραφικό φακό, δίνοντας την ευκαιρία προσεκτικότερης παρατήρησης των γνώριμων -και λιγότερων γνώριμων- εξελίξεων σε κάθε επίπεδο που θα φέρει μαζί της.

Καθώς ο χρόνος για την παρουσίασή της μειώνεται τόσο το καμουφλάζ εγκαταλείπει τις επιφάνειες της τετράθυρης E-Class, προδίδοντας την «υπακοή» της στις σχεδιαστικές επιταγές της C-Class αλλά και της S-Class προς όφελος μιας δυναμικότερης αλλά και κομψότερης παρουσίας.

Έτσι, μια προσεκτική παρατήρηση στα επιμέρους αισθητικά στοιχεία που συναποτελούν το μπροστινό τμήμα αποκαλύπτει τη γνώριμη «διπλή» γρίλια η οποία πλαισιώνεται από το επίσης οικείο –σχεδιαστικά- μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο πίσω τμήμα, όπου η σχεδίαση αποτελεί μια δημιουργική αναπαραγωγή των στοιχείων που έχουμε δει στις C-Class και S-Class, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της νέας E-Class.

Ανάλογα ισχύει και για το εσωτερικό το οποίο «αφήνεται» για πρώτη φορά στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού, αποκαλύπτοντας τη ριζική διαφοροποίηση του με την πιο τετραγωνισμένη λογική του παρελθόντος υιοθετώντας περισσότερες καμπύλες και περισσότερη τεχνολογία με κυρίαρχο το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με μεγάλη οθόνη αφής.

Σε ό,τι αφορά τα «μη ορατά» στοιχεία, η νέα E-Class θα αξιοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική (ΜRA) με τη C-Class σε μια τροποποιημένη εκδοχή, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει το βάρος της από 70 έως 150 κιλά.

Χάρη στην ελαφριά, νέα αρχιτεκτονική, παράλληλα με την μείωση βάρους η νέα E-Class αναμένεται να αυξήσει και τις διαστάσεις της, διαθέτοντας ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών.

Στα στοιχεία που αναμένεται να συμπληρώσουν την πληθωρική της παρουσία συγκαταλέγεται και μια σειρά νέων καινοτόμων gadget και συστημάτων ασφαλείας και όχι μόνο για τα οποία η γερμανική φίρμα έχει ήδη δώσει πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων αυτά θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης της E-Class καθώς οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να την παρκάρουν και να την ξεπαρκάρουν μέσω των smartphone τους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει και ένα νέο σύστημα το οποίο αναλαμβάνει να προστατεύσει τα αυτιά των επιβαινόντων από τον ήχο μιας σύγκρουσης.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα E-Class αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα της, επιλογές από την C-Class αλλά και να προσφέρει νέες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Mercedes-Benz εξετάζει το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενός νέου τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης ο οποίος θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας.

Ψηλότερα στην γκάμα αναμένεται και ένας νέος V6 ο οποίος θα προκύψει κατά τον ίδιο τρόπο που προέκυψε και ο διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 που εξοπλίζει την AMG GT, «συνδυάζοντας» τμήματα από τον πανίσχυρο τετρακύλινδροπου εξοπλίζει την Α 45 AMG, με τη διαφορά ότι για τον V6, τη «βάση» θα αποτελέσουν οι νέοι τρικύλινδροι.

Τις επιλογές της θα συμπληρώσουν αποδοτικές εκδόσεις τόσο με συμβατικά όσο και εναλλακτικά μηχανικά σύνολα (plug-in υβριδικά) αλλά και AMG έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει τον ίδιο κινητήρα με τις AMG GT και C 63 AMG σε δύο εκδοχές ισχύος, 476 και 510 ίππων και θα συνδυάζεται, προαιρετικά, με σύστημα τετρακίνησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024