Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: H Επιστροφή του βασιλιά

Mercedes-Benz E-Class 2016: H Επιστροφή του βασιλιά

H νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου θα είναι ελαφρύτερη, αποδοτικότερη, κομψότερη και πιο τεχνολογικά ενημερωμένη από ποτέ.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τη νέα γενιά της E-Class η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2016.

Αναπροσαρμόζοντας δημιουργικά στις ανάγκες της τον αισθητικό κώδικα των C-Class και S-Class, η νέα E-Class επενδύει περισσότερο σε ένα δίπτυχο δυναμισμού και κομψότητας.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης η νέα E-Class θα αξιοποιήσει μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που αξιοποιεί η C-Class κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει το βάρος της από 70 έως 150 κιλά –αναλόγως την έκδοση- σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της.

Παράλληλα με την μείωση βάρους νέα E-Class αναμένεται να επωφεληθεί και από μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο θα μεταφραστεί σε περισσότερη ευρυχωρία και άνεση με την αύξηση του διαθέσιμου χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Επιπλέον το χαμηλότερο βάρος αναμένεται να της εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αλλά και να λειτουργήσει προς όφελος δυναμικότερων οδικών χαρακτηριστικών.

Τις προδιαγραφές της πολυτελούς γερμανικής μπερλίνας θα συμπληρώσει η γνωστή πληθώρα εκδόσεων -sedan, estate, coupe και cabriolet- ενώ η νέα γενιά της Ε-Class θα αποτελέσει τη βάση και για το μοντέλο που καθιέρωσε τα τετράθυρα coupe, CLS και η οποία με τη σειρά της, διατίθεται και σε πρακτική shooting brake έκδοση.

Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα E-Class αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα της, ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος θα αποτελέσει το εφαλτήριο των επιλογών και θα συμπληρωθεί από νέας γενιάς τετρακύλινδρους κινητήρες.

Ψηλότερα στην γκάμα αναμένεται και ένας νέος V6 ο οποίος θα προκύψει κατά τον ίδιο τρόπο που προέκυψε και ο διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 που εξοπλίζει την AMG GT, «συνδυάζοντας» τμήματα από τον πανίσχυρο τετρακύλινδρο των 360 ίππων που εξοπλίζει την Α 45 AMG, με τη διαφορά ότι για τον V6, τη «βάση» θα αποτελέσουν οι νέοι τρικύλινδροι.

Τις επιλογές της θα συμπληρώσουν αποδοτικές εκδόσεις τόσο με συμβατικά όσο και εναλλακτικά μηχανικά σύνολα (plug-in υβριδικά) αλλά και AMG έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει τον ίδιο κινητήρα με τις AMG GT και C 63 AMG σε δύο εκδοχές ισχύος, 476 και 510 ίππων και θα συνδυάζεται, προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Στα στοιχεία που αναμένεται να συμπληρώσουν την πληθωρική της παρουσία συγκαταλέγεται και μια σειρά νέων καινοτόμων gadget και συστημάτων ασφαλείας και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων αυτά θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης της E-Class καθώς οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να την παρκάρουν και να την ξεπαρκάρουν μέσω των smartphone τους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει και ένα νέο σύστημα το οποίο αναλαμβάνει να προστατεύσει τα αυτιά των επιβαινόντων από τον ήχο μιας σύγκρουσης.

AUTOMEDIA

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024