Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Mulsanne 2016: Ανανέωση… μαμούθ

Bentley Mulsanne 2016: Ανανέωση… μαμούθ

Η ανανέωση του υπερπολυτελούς τετράθυρου βρετανικού μοντέλου θα φέρει μαζί της και μια νέα επιβλητικότερη έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο και σαφώς περισσότερη πολυτέλεια.

Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει την ανανέωση του τετράθυρου υπερπολυτελούς μοντέλου της, μια διαδικασία της οποίας –αναπόφευκτα- η σημαντικότερη αλλαγή θα είναι η προσθήκη μιας νέας, μεγαλύτερης, LWB έκδοσης αμαξώματος στην γκάμα της Mulsanne.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα έκδοση της Mulsanne η οποία συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης μαζί με την –επίσης υπό διαδικασία ανανέωσης- τετραθυρη εκδοχή της, αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 20 εκατοστά στο συνολικό μήκος της τελευταίας το οποίο διαμορφώνεται -ήδη- σε 5,575 μέτρα.

Όπως και να έχει, δεδομένο είναι ότι η επιπλέον ευρυχωρία που θα προκύψει από το μεγαλύτερο μεταξόνιο της αντίστοιχης έκδοσης θα «αφιερωθεί» στους επιβάτες του πίσω καθίσματος μεγιστοποιώντας τα επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας με τον τρόπο της Bentley και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μοιραιά η LWB θα οδηγήσει ψηλότερα και το βάρος του μοντέλου που στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του φτάνει τους 2,685 τόνους.

Εκτός από την προσθήκη της νέας μεγαλύτερης έκδοσης, η Mulsanne, με μικρό ή μεγάλο μεταξόνιο θα υιοθετήσει και μια σειρά ανασχεδιασμένων χαρακτηριστικών.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η ελαφρώς μεγαλύτερη γρίλια, οι νέοι προφυλακτήρες καθώς και τα ξαναγραμμένα φωτιστικά σώματα τα οποία διατηρούν τις γνώριμες στρογγυλές φόρμες τους αλλά τοποθετούνται λίγο ψηλότερα. Επίσης, όπως εύλογα θα περίμενε κανείς από μια πρόταση της Bentley, το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων θα ενσωματώσει τεχνολογία LED.

Στοχευμένες αναμένονται οι αλλαγές στο εσωτερικό εστιάζοντας κυρίως στον περαιτέρω εμπλουτισμό της λίστας εξοπλισμού παρά σε διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, ο θηριώδης V8 των 6,75 λίτρων με ισχύ 512 ίππων αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του κάτω από το καπό της Mulsanne, χωρίς να αποκλείεται μια εκδοχή μεγαλύτερης ισχύος για την Mulsanne LWB. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος κινητήρας ήδη διατίθεται σε εκδοχή 537 ίππων και 1.100 Nm ροπής εξοπλίζοντας την Mulsanne Speed και ο οποίος δείχνει ιδανικός για την μεγαλύτερη LWB εκδοχή του μοντέλου, με την Speed να ανεβαίνει ψηλότερα όταν έρθει η δική της «σειρά» ανανέωσης.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι η Bentley έχει μεγάλα και πληθωρικά σχέδια για την Mulsanne η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την επικείμενη LWB έκδοση θα αποκτήσει σύντομα και μια ανοιχτή έκδοση.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024