Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lexus IS 2016: Νέος δυναμικός προσανατολισμός με coupe

Lexus IS 2016: Νέος δυναμικός προσανατολισμός με coupe «προεκτάσεις»

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου θα υιοθετήσει ένα σαφώς πιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα με οδηγό το πρωτότυπο LF-CC και ενδεχομένως, βάζοντας «μπροστά» την coupe εκδοχή του η οποία θα πλαισιώσει την τετράθυρη τονίζοντας το νέο της πιο «επιθετικό» προσανατολισμό.

H ιαπωνική premium φίρμα ετοιμάζει την νέα γενιά του IS η οποία και αναμένεται να έχει ως αισθητική αφετηρία το πρωτότυπο LF-CC που η Lexus παρουσίασε στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το 2012.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Lexus ετοιμάζεται να πλαισιώσει το νέο σαφώς δυναμικότερο σχεδιαστικό προσανατολισμό της νέας γενιάς του μοντέλου και με μια διαφορετική προσέγγιση, που θα τονίσει περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του και υλοποιώντας τις υποσχέσεις του ομίλου για πιο σπορ και ελκυστικές προτάσεις.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ΙS αναμένεται να λανσαριστεί πρώτα ως coupe με την τετράθυρη εκδοχή του να ακολουθεί. Εξάλλου, όπως είχε πει ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Takeshi Tanabe όταν η Lexus είχε παρουσιάσει το LF-CC ως πρωτότυπο στην παρισινή έκθεση, το LF-CC αποτελεί ορόσημο μιας νέας εποχής για τη σχεδίαση της Lexus.

Ανεξαρτήτως του πού θα δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με τις εκδόσεις αμαξώματος, το δεδομένο είναι ότι LF-CC θα περάσει στην παραγωγή ως coupe με τις ίδιες αισθητικές περγαμηνές του concept, «συμπαρασύροντας» ανάλογα την σχεδίαση της νέας γενιάς του IS.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του LF-CC/IS ως έκδοσης παραγωγής, coupe ή τετράθυρου, η νέα γενιά θα διατηρήσει τον πισωκίνητο compact χαρακτήρα της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελκυστικότητα της σχεδίασης.

Έτσι, το στίγμα της νέας γενιάς του IS θα δίνουν στοιχεία όπως οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό τμήμα, η εμβληματική μεγάλη γρίλια σε σχήμα κλεψύδρας, σε συνδυασμό με αιχμηρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ωστόσο το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι διαφοροποίηση στην σμίλευση των επιφανειών του με περισσότερα «νεύρα», πτυχώσεις και εισαγωγές αέρα προς όφελος μιας πιο επιβλητικής και σπορ παρουσίας.

Αναλόγως με την απήχηση που θα έχει στο κοινό, το νέο μοντέλο η Lexus θα εξετάσει το λανσάρισμα και μιας cabrio έκδοσης βασισμένη στην coupe εκδοχή του νέου IS.

Η γκάμα κινητήρων θα κινηθεί σύμφωνα με τις συνήθειες της Lexus, με δεδομένη την παρουσία του νέου δίλιτρου turbo της ιαπωνικής φίρμας o οποίος συστήθηκε μέσω του NX και πλέον συμπεριλαμβάνεται και στις επιλογές του IS, αλλά και αυτήν μιας υβριδικής έκδοσης.

AUTOMEDIA

Sports in

Ανανεώνει με τους Κινγκς ο Μπράουν- Τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοφ

Οι Σακραμέντο Κινγκς σκέφτονται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Μάικ Μπράουν και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024