Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: Πυξίδα τεχνολογίας

Mercedes-Benz E-Class 2016: Πυξίδα τεχνολογίας

Η νέα, έβδομη γενιά τoυ δημοφιλέστερου, ιστορικά μοντέλου της Mercedes-Benz προσφέρει για ακόμα μια φορά τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό με ελάχιστο καμουφλάζ, δίνοντας μια ευκαιρία αποκωδικοποίησης της τεχνολογικής της υπεροχής.

Καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την παρουσίαση της νέας γενιάς E-Class η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο του 2016, τα αντίστοιχα δοκιμαστικά πρωτότυπα απαλλάσσονται ολοένα από το καμουφλάζ προσφέροντας μια σαφέστερη εικόνα για το γερμανικό μοντέλο.

Πέρα από την προφανή σχεδιαστική ομοιόγενειά της με τα νεότερα μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz και τις σαφείς επιρροές από την C-Class προς όφελος μιας λιγότερο τετραγωνισμένης αισθητικής με περισσότερες καμπύλες που ενισχύουν την εικόνα της δυναμικής κομψότητας, η νέα E-Class, αναμένεται να αυξήσει οριακά τις διαστάσεις της προς όφελος της ευρυχωρίας της που θα στοχεύσει στην πρωτοκαθεδρία της κατηγορίας.

Επιπλέον, χάρη στην νέα αρχιτεκτονική MRA (την οποία επίσης «μοιράζεται» με την νέα C-Class σε μια τροποποιημένη εκδοχή), οι νέες μεγαλύτερες διαστάσεις της E-Class δεν αναμένεται να επηρεάσουν αυξητικά το βάρος της, το οποίο, αντιθέτως, αναμένεται να περιοριστεί αισθητά χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου την οποία επιτρέπει η νέα πλατφόρμα.

Ανεξαρτήτως των κοινών στοιχείων της με την C-Class, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η έβδομη γενιά του δημοφιλέστερου, βάσει πωλήσεων, μοντέλου των Γερμανών θα αντλήσει τεχνολογικά στοιχεία και από την κορυφή της γκάμας και την S-Class αλλά και θα εισαγάγει ορισμένες τεχνολογικές καινοτομίες, στοιχειοθετώντας τον τίτλο του πλέον προηγμένου μοντέλου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mercedes-Benz.

Έτσι όπως έχουν καταστήσει σαφές προηγούμενες λήψεις του γερμανικού μοντέλου, το εσωτερικό της νέας E-Class θα παραπέμπει σε αυτό της S-Class, υιοθετώντας δύο «διαδοχικές» οθόνες οι οποίες θα φιλοξενούν τον πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ χαμηλότερα, στο τούνελ μετάδοσης, θα βρεθούν ο γνώριμος περιστροφικός επιλογέας και το touchpad της γερμανικής φίρμας.

Εκτός από τη γνώριμη «εικόνα» της S-Class σε ό,τι αφορά την «ορατή» τεχνολογία του θαλάμου επιβατών όπως έχει ήδη ανακοινώσει ήδη η γερμανική φίρμα, η νέα E-Class θα εξοπλιστεί με τον πιο προηγμένo τεχνολογικό εξοπλισμό σε επίπεδο ασφάλειας, υποβοήθησης του οδηγού και συνδεσιμότητας.

Μεταξύ αυτών θα βρεθεί το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της φίρμας, το οποίο χάρη στη συνδυαστική λειτουργία καμερών, GPS και radar, θα μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου τόσο σε αυτοκινητόδρομο ακολουθώντας τη ροή της κίνησης όσο και μέσα στην πόλη, αναλύοντας δεδομένα, και πραγματοποιώντας τους απαιτούμενους ελιγμούς και φρεναρίσματα ενώ χάρη στη δυνατότητα διασύνδεσης με έξυπνες συσκευές, το αυτοκίνητο θα μπορεί να παρκάρει χωρίς την παρουσία του οδηγού του στο εσωτερικό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα νέα συστήματα που έχει ανακοινώσει επισήμως η Mercedes-Benz για την νέα E-Class.

Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις της Mercedes-Benz για την νέα E-Class, υπάρχουν πληροφορίες για μια νέα έκδοση του μοντέλου με μεγαλύτερο μεταξόνιο και σαφώς περισσότερη πολυτέλεια η οποία βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη και η οποία δεν αποκλείεται να φορέσει τα διακριτικά Maybach και να υιοθετήσει μια τετραθέσια διάταξη στο εσωτερικό της.

Σε ό,τι αφορά τις «γνωστές» εκδόσεις, η νέα E-Class θα λανσαριστεί, αρχικά, στην τετράθυρη εκδοχή της με την πρακτικότερη Estate έκδοση να ακολουθεί εντός του 2016. Από το 2017 θα προστεθούν στην γκάμα, αρχικά, η Coupe έκδοση αλλά και η «απαραίτητη» Convertible στα τέλη της ίδιας χρονιάς.

Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις για την προσθήκη μιας νέας τετρακίνητης έκδοσης με αφετηρία την Estate εκδοχή αμαξώματος η οποία θα υιοθετήσει πιο περιπετειώδη αισθητική και θα αυξήσει την απόστασή της από το έδαφος προσεγγίζοντας ένα πιο off-road σκεπτικό.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες αναμένεται ένα μείγμα αναβαθμισμένων συνόλων από το γνωστό οπλοστάσιο της Mercedes-Benz, αλλά και νέα σύνολα ενώ, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης καθώς και της κορυφαίας E 63 ΑΜG η οποία θα εξοπλίζεται με τον twin-turbο V8 των 4,0 λίτρων που πρωτοσυναντήσαμε στην AMG GT.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024