Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW X2 2017: Ο συνεχιστής

BMW X2 2017: Ο συνεχιστής

Η τετράθυρη-coupe εκδοχή της νέας X1 πρόκειται να εμπλουτίσει την γκάμα της BΜW μέσα στο 2016, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η βαυαρική φίρμα με τις X6 και Χ4.

Πολύ κοντά στις προδιαγραφές της δεύτερης κατά σειρά γενιά της X1 αλλά και πολύ μακριά από τον προβλέψιμο σχεδιαστικό κώδικα ενός συμβατικού SUV πρόκειται να βρεθεί η X2.

Δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια η BMW στην κατηγορία των τετράθυρων coupe oχημάτων ελευθέρου χρόνο, η X2 θα αποτελέσει το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό δείγμα του είδους του.

Η BMW X2 πρόκειται να «πατήσει» στην πλατφόρμα που στις ημέρες μας φιλοξενεί τη Σειρά 2 Active Tourer και τη νέα X1, υιοθετώντας παράλληλα τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη ήδη γνωστών προτάσεων.

Παρά την ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού της, η πέμπτη πόρτα θα διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα σε σχέση τουλάχιστον με την X1, εξασφαλίζοντας ευκολότερη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών και ταυτόχρονα μια… χροιά πρακτικότητας ανάλογη εκείνης που διαθέτει η τετράθυρη-coupe έκδοση της Σειράς 3.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, για αρχή η X2 θα προσφέρεται σε τετρακύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και diesel χωρητικότητας 2,0 λίτρων, επιχειρώντας να τονίσει με την ισχύ των TwinPower Turbo κινητήρων τη διαφορετικότητα του προσανατολισμού της.

Προφανώς το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης xDrive όπως και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων δεν θα λείπουν από τις τεχνικές προδιαγραφές των εκδόσεων της X2.

Με το πέρασμα του χρόνου, πάντως, την εμφάνισή τους θα κάνουν και οι τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρou, διαμορφώνοντας τις πιο προσιτές εκδόσεις του αυτοκινήτου, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων θα είναι η μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς.

Για την κορυφή της γκάμας, η BMW φέρεται να εξελίσσει μια εξακύλινδρη έκδοση που θα φέρει την υπογραφή του M Division και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την GLA 45 AMG και το Audi RS Q3.

Η διάθεση της BMW X2 στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, η βαυαρική φίρμα να αποκαλύψει την πρωτότυπη εκδοχή της.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024