Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi TTQ Cabrio 2018: Το TT και οι Cabrio SUV περιπέτειές του

Audi TTQ Cabrio 2018: Το TT και οι Cabrio SUV περιπέτειές του

Η Audi έχει επιβεβαιώσει από το Νοέμβριο του 2014 ότι η γκάμα του ΤΤ θα συμπεριλάβει και νέες εκδόσεις που εκτείνονται πέρα από τις συνήθειες του και συγκεκριμένα μια crossover έκδοση για την οποία, πλέον, προδιαγράφονται και «ανοιχτές» προοπτικές.

Η Audi έχει ήδη δώσει ένα σαφές δείγμα γραφής για την coupe SUV σχεδιαστικής λογικής εκδοχή του ΤΤ παρουσιάζοντας το πρωτότυπο TT offroad concept στην έκθεση του Πεκίνου το 2014 και το οποίο αναμένεται ως έκδοση παραγωγής το 2017 χωρίς ουσιαστικές διαφορές από το «κινεζικό» concept car και με έντονο lifestyle χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της lifestyle ταυτότητας ενός αυτοκινήτου που προσεγγίζει το χαρακτήρα του εμβληματικού sportscar της Audi στην αισθητική της δημοφιλούς crossover κατηγορίας, μια παρεπόμενη cabrio εκδοχή δείχνει προφανής επιλογή, αν λάβει κανείς υπόψη του την πρόσφατη ανάλογη επιλογή της Land Rover με το RR Evoque Cabrio και την απήχηση των παντός είδους offroad.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του το ΤΤQ, coupe ή cabrio αναμένεται να έχει ανάλογο μέγεθος με το Q3 αποτελώντας μια πιο σπορ εναλλακτική με δυναμικές καταβολές από το ΤΤ και SUV στοιχεία όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι διογκωμένοι θόλοι και οι off-road λεπτομέρειες που θα δίνουν το στίγμα ενός περιπετειώδους τετράτροχου.

Σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις κάτω από τις επιφάνειές του αναμένεται να βρεθεί η ίδια αρχιτεκτονική όπου βασίζονται τα TT Coupe και Roadster, με τη διαφορά ότι οι μηχανικοί της Audi αναζητούν ένα διαφορετικό υβρίδιο προκειμένου να εξασφαλίσουν στο ΤΤQ τετρακίνηση.

Έτσι, σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες το νέο crossover θα αξιοποιήσει ένα συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα αναλαμβάνει την κίνηση των μπροστινών τροχών με δύο ηλεκτροκινητήρες –ένα τοποθετημένο στο κιβώτιο και ένα στον πίσω άξονα- που θα κινούν τους τους αντίστοιχους τροχούς.

Η παραπάνω διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα διαφορετικών προγραμμάτων λειτουργίας και οδήγησης, εξασφαλίζοντας στο αυτοκίνητο, κατά περίπτωση οικονομία, ισχύ και τετρακίνηση αναλόγως με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού.

AUTOMEDIA

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024