Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Στην κομψότερη πλευρά της περιπέτειας

Mercedes-Benz GLC Coupe 2016: Στην κομψότερη πλευρά της περιπέτειας

Η δεύτερη γενιά της GLC, έχει ήδη βρει το δρόμο της προς τις αντιπροσωπείες και η Coupe εκδοχή της περιμένει ήδη «στη γωνία» για να προσθέσει ένα μείγμα κομψού δυναμισμού και περιπέτειας στην μεσαία SUV κατηγoρία και ένα, ακόμα όπλο στα «χέρια» της Mercedes-Benz.

Έχοντας ήδη δει το ομώνυμο πρωτότυπο που η γερμανική φίρμα παρουσίασε στη διεθνή έκθεση της Σαγκάης την περασμένη άνοιξη και γνωρίζοντας την νέα γενιά του μεσαίου SUV μοντέλου των Γερμανών, η GLC Coupe αποτελεί πλέον κάτι σαν αναμενόμενο… δεδομένο με το χρόνο της πλήρους αποκάλυψής της ως έκδοσης παραγωγής να λήγει σύντομα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ακολουθώντας την -καθιερωμένη πλέον- coupe SUV συνταγή, θα αναλάβει με τη κομψά δυναμική της σχεδίαση και αναμφισβήτητες δόσεις lifestyle να εξασφαλίσει μια σπορ εναλλακτική στους λιγότερο πατροπαράδοτους και στυλιστικά πιο ενσυνείδητους αγοραστές εκεί που η χτυπάει η «καρδιά» της μεσαίας SUV κατηγορίας της Mercedes.

Όπως και η «απλή» GLC, η Coupe εκδοχή θα έχει ως αφετηρία την πλούσια σε αλουμίνιο αρχιτεκτονική που πρωτοσυστήθηκε με την C-Class, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο βάρους και κατ’ επέκταση αποδοτικότητας και δυναμικών οδικών χαρακτηριστικών.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, αναμένεται να μιμηθούν το παράδειγμα της GLC, περιλαμβάνοντας στις τάξεις της τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel σε συνδυασμό με τετρακίνηση, ενώ δεν θα λείψει και η κορυφαία έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach με τον V8 των 4,0 λίτρων η οποία ακόμα «εκκρεμεί» και για τη γνωστή GLC.

Εστιάζοντας στις διαφορές με τη γνωστή έκδοση της GLC, η νέα έκδοση της με δεδομένη την χαμηλότερη coupe λογικής οροφής της, αναμένεται να αφαιρέσει λίγο απο την πρακτικότητα και την ευρυχωρία του μεσαίου SUV, ως το τίμημα της επιπλέον κομψότητας κάτι που όμως δεν αναμένεται να αλλοιώσει ριζικά την εικόνα της ως ενός άνετου και χρηστικού τετράτροχου.

AUTOMEDIA

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024