Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC 450 AMG Coupe 2017: Ενδιάμεσος σταθμός ισχύος

Mercedes-Benz GLC 450 AMG Coupe 2017: Ενδιάμεσος σταθμός ισχύος

Μπορεί να η GLC Coupe να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί επισήμως, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους Γερμανούς να δοκιμάζουν ήδη την «μικρή AMG» έκδοσή της, η οποία θα λειτουργήσει ως «ενδιάμεσος σταθμός» μεταξύ των απλών εκδόσεων του coupe SUV και της κορυφαίας έκδοσης με την υπογραφή του Affalterbach.

Το γεγονός ότι η γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια coupe SUV εκδοχή της ήδη γνωστής GLC κάθε άλλο παρά μυστικό αποτελεί με δεδομένο και το πλήθος αντίστοιχων δοκιμαστικών πρωτότυπων που έχουν δει το φως το δημοσιότητας ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε για πρώτη φορά το νέο μοντέλο στην «μικρή» AMG έκδοσή του.

Ακολουθώντας τα χνάρια της μεγαλύτερης και πρώτης του είδους GLE 450 AMG Coupe, η αντίστοιχη έκδοση της GLC Coupe -παρά το καμουφλάζ που καλύπτει τα επίμαχα σημεία της- είναι προφανές ότι διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ένα νέο spoiler στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ, νέου σχεδιασμού εξατμίσεις, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικές AMG ζάντες πίσω από τις οποίες διακρίνεται ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, όλα τους αλάνθαστα στοιχεία της AMG ταυτότητας της.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν την παρουσία του συνήθη υπόπτου -για τις εκδόσεις με τα διακριτικά «450»- twin-turbo V6 των 3,0 λίτρων με απόδοση 367 ίππους και 520 Nm ροπής ο οποίος εξοπλίζει ήδη τις C 450 AMG Sport και GLE 450 AMG. Και στην περίπτωση της GLC 450 AMG Coupe το μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic και αυτοματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά την άφιξή της με δεδομένο ότι η γερμανική φίρμα προορίζει τις απλές εκδόσεις της GLC Coupe για την έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016, η «μικρή» AMG έκδοση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το φθινόπωρο του 2016 οπότε και θα τεθεί στην κορυφή της γκάμας.

Φυσικά, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ καθώς σε αντίθεση με την GLK, τόσο η γνωστή GLC όσο και η GLC Coupe θα αποκτήσουν «αυθεντικές» εκδόσεις με την υπογραφή του Affalterbach και οι οποίες θα μιμηθούν το παράδειγμα της C 63 AMG, φιλοξενώντας στα σπλάχνα τους το V8 των 4,0 λίτρων σε δύο εκδοχές ισχύος 476 και 510 ίππων.

AUTOMEDIA

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024