Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayman 2016: Ενδίδοντας στη γοητεία των τεσσάρων κυλίνδρων

Porsche Cayman 2016: Ενδίδοντας στη γοητεία των τεσσάρων κυλίνδρων

Η μικρή Porsche προβάρει τις σημαντικές αλλαγές της ανανέωσής της και οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα φέρουν στην γκάμα της υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους κινητήρες προς όφελος μεγαλύτερης αποδοτικότητας.

Η Cayman, συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες της αναέωσής της η οποία εκτός από τις «απαραίτητες» αλλαγές σε επίπεδο αισθητικής, gadget και εξοπλισμού, θα εισαγάγει στο λεξιλόγιο της μικρής Porsche και τους πρώτους turbo τετρακύλινδρους κινητήρες στην σύντομη, αλλά περιεκτική ιστορία της.

Εκτός από τις «κοσμοϊστορικές» αλλαγές που θα συντελεστούν κάτω από το καπό της, η Cayman φαίνεται να υιοθετεί ένα νέο προφυλακτήρα και ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα.

Ανασχεδιασμένα θα είναι και τα φωτιστικά σώματα παρόλο που το επιμελές, σχεδόν αδιόρατο καμουφλάζ δείχνει το αντίθετο.

Αντίστοιχες αλλαγές αναμένονται και στο πίσω τμήμα με την Porsche να ακολουθεί τη συνήθη μετριοπαθή τακτική σε ό,τι αφορά τις αισθητικές αλλαγές των εξωτερικών επιφανειών όταν πρόκειται για την ανανέωση ενός μοντέλου της.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η Cayman αναμένεται να επωφεληθεί από την τελευταία εξέλιξη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της γερμανικής φίρμα, ενσωματώνοντας το Porsche Communication Management System όπως ονομάζεται το infotainment της Porsche το οποίο περιλαμβάνει Apple CarPlay, βελτιωμένη οθόνη αφής και αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης. Τις αλλαγές στο εσωτερικό της θα συμπληρώσει ένα νέο τιμόνι και ένας νέου σχεδιασμού περιστροφικός επιλογές προγραμμάτων οδήγησης.

Η σημαντικότερη αλλαγή της Cayman ωστόσο, έγκειται στην γκάμα της όπου θα συμπεριληφθούν νέοι υπερτροφοδοτούμενοι τετρακύλινδροι κινητήρες οι οποίοι και θα εξοπλίζουν τις βασικές εκδόσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τον κυβισμό ή την ισχύ τους, ωστόσο οι διαθέσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για μηχανικά σύνολα 1,6 λίτρων αλλά και 2,0 λίτρων με απόδοση από 210 έως 290 ίππους.

Όπως και να έχει με τις turbo τετρακύλινδρες εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να καθορίσουν την πλειονότητα της γκάμας εκδόσεων της Cayman οι κορυφαίες εκδόσεις θα εξακολουθήσουν να εξοπλίζονται με ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο οι “flat-six” κινητήρες θα ξεκινούν από τις GTS, εκδόσεις ή θα αποτελέσουν αποκλειστικό προνόμιο των ακόμα πιο σκληροπυρηνικών, αγωνιστικών προδιαγραφών εκδόσεων που θα πάρουν μια θέση στην νέα κορυφή της γκάμας με την μορφή της καινούριας έκδοσης, GT4.

Επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι οι παραπάνω αλλαγές θα επεκταθούν και στην Boxster η οποία θα στην ανανεωμένη εκδοχή της θα υιοθετήσει τετρακύλινδρα σύνολα προς όφελος μεγαλύτερης αποδοτικότητας.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024