Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017: Επιβάλλεται...

Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017: Επιβάλλεται…

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει ήδη την E-Class Coupe η οποία με αφετηρία την εξελιγμένη σε κάθε επίπεδο τεχνολογία που φέρνει η νέα γενιά του μοντέλου θα διεκδικήσει νέες περγαμηνές δυναμισμού στην «μεγάλη» κατηγορία των πολυτελών coupe.

Μπορεί η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας γενιάς E-Class η οποία θα κάνει πρεμιέρα της στην έκθεση του Detroit στις 11 Ιανουαρίου, στην τετράθυρη εκδοχή της, να μην έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, ωστόσο ήδη οι Γερμανοί προετοιμάζουν αυτό που θα αποτελέσει την «τρίτη» έκδοση αμαξώματος του μοντέλου καθώς η Estate θα προηγηθεί.

Ο λόγος για την coupe έκδοση της E-Class η οποία ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις C-Class και S-Class θα υιοθετήσει στοιχεία και από τα δύο μοντέλα, εξελίσσοντάς τα ακόμα περισσότερο όπως επιβάλλουν οι συνήθειες της γερμανικής φίρμας αλλά και τα στοιχεία που ήδη έχουν «διαρρεύσει» για την νέα γενιά του μοντέλου.

Έχοντας ως αφετηρία μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MRA την οποία μοιράζεται με την C-Class -και- η E-Class Coupe θα επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα, σε επίπεδο βάρους, που εξασφαλίζει η υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο αλλά και από την πιο ευρύχωρη διάταξη που αυτή συνεπάγεται, διαθέτοντας μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα τόσο σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών όσο και την «κρίσιμη» χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ, σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή αντίστοιχη έκδοση.

Εκτός από το δίπτυχο ευρυχωρίας-πρακτικότητας του νέου coupe, τα πλεονεκτήματα της νέας αρχιτεκτονικής θα έχουν αντίκρισμα και στα οδικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, το οποίο με τη συνδρομή μιας σειράς βελτιώσεων και ανάλογων ρυθμίσεων στην ανάρτηση θα εξασφαλίσουν στην E-Class Coupe ένα σαφώς δυναμικότερο προσανατολισμό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της αλλά και σε σχέση με την τετράθυρη εκδοχή της.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, εκτός των προφανών, δηλαδή της coupe γραμμής οροφής και των δύο λιγότερων θυρών, η E-Class Coupe αναμένεται να τονίσει τον επιπλέον δυναμισμό της, «αφαιρώντας» την μεσαία κολώνα των παραθύρων, υιοθετώντας ένα πιο επιθετικό «χαμηλωμένο» μπροστινό τμήμα αλλά και μια σειρά πιο ανάγλυφων πτυχώσεων στο αμάξωμά της.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η E-Class Coupe αναμένεται να μιμηθεί τους κινητήρες της τετράθυρης έκδοσης κάτι που σύμφωνα με -ανεπίσημες- πληροφορίες σημαίνει ότι εκτός από κάποια μηχανικά σύνολα που συναντάμε ήδη στην C-Class θα υπάρξουν και νέες αφίξεις εξακύλινδρων συνόλων καθώς και τετρακύλινδροι turbo βενζίνης και πετρελαίου. Στην κορυφή της γκάμας της E-Class Coupe αναμένεται να πάρει θέση μια έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach η οποία και θα επωφεληθεί από διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 600 ίππους.

Επίσης τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει όλη η νέα τεχνολογία που θα εισαγάγει στο λεξιλόγιο της Mercedes-Benz η Ε-Class συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024