Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αudi A5 Coupe 2016: Ωριμάζοντας... με οδηγό το Α4

Αudi A5 Coupe 2016: Ωριμάζοντας… με οδηγό το Α4

Το Α5 προετοιμάζει τη νέα γενιά του η οποία θα διατηρήσει τις γνώριμες αναλογίες της, συνοδεύοντας τις από μικρή αύξηση διαστάσεων αλλά κυρίως συμπληρώνοντας τις με την τεχνολογία που εισήγαγε το Α4.

Όπως όλα δείχνουν τo γερμανικό coupe ετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα, δεύτερη γενιά του η οποία, θα ενσωματώσει όλες τις νέες τεχνολογικές και σχεδιαστικές εξελίξεις που έφερε στην γκάμα της Audi το νέο Α4.

Σε επίπεδο αισθητικής, το νέο Α5 φαίνεται να υιοθετεί μια εξελικτική προσέγγιση στην συνολική εικόνα του διατηρώντας το γνωστό έντονο τόξο της οροφής αλλά αυξάνοντας τις διαστάσεις του σε μήκος και πλάτος.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες, παρά το σκοτάδι, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το νέο Α5 υιοθετεί μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα πάνω από τις οποίες διακρίνονται τα νέα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα με τις γνώριμες ακμές που είδαμε στο νέο Α4 και μια φαρδύτερη γρίλια. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν η διπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής και το spoiler στην θύρα του πορτ μπαγκάζ.

Όπως και να έχει με την αισθητική το δεδομένο είναι ότι κάτω από αυτήν, θα βρεθεί η ίδια αρχιτεκτονική όπου βασίζονται τόσο το Q7 όσο και το Α4 κάτι το οποίο στην περίπτωση του Α5 Coupe θα σημάνει, μεταξύ άλλων, την μείωση του βάρους του κατά 100 κιλά.

Από πλευράς κινητήρων το γερμανικό coupe αναμένεται να αντλήσει από το οπλοστάσιο του Α4 περιλαμβάνοντας στις διαθέσιμες επιλογές του από το νέο δίλιτρο αποδοτικό TFSI σε εκδοχές ισχύος 190 και 252 ίππων και τον αντίστοιχης χωρητικότητας diesel με απόδοση 150 και 190 ίππους έως τον TDI V6 των 3,0 λίτρων με 218 ή 272 ίππους. Από την γκάμα του νέου Α5 δεν θα λείψουν οι εκδόσεις e-tron αλλά και οι S και RS εκδόσεις με τις πρώτες να εξοπλίζονται με τον TFSI 3,0 λίτρων με ισχύ 354 ίππων που ήδη συναντάμε στα S4 Sedan και Avant.

AUTOMEDIA

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024