Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 124 Spider Abarth 2017: Ζήτημα ιταλικής τιμής

Fiat 124 Spider Abarth 2017: Ζήτημα ιταλικής τιμής

Η σκληροπυρηνικότερη εκδοχή του νέου ιταλικού roadster με την υπογραφή της Abarth και ό,τι αυτή συνεπάγεται, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να δοκιμάζει το βήμα της σε αμερικανικό έδαφος, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες.

Το γεγονός ότι η επόμενη προσθήκη στην γκάμα του «φρέσκου» roadster της Fiat είναι μια έκδοση με τα διακριτικά της Abarth η οποία θα επιχειρήσει να ανεβάσει και άλλο «τις μετοχές» των Ιταλών, κάθε άλλο παρά μυστικό αποτελεί.

Απόλυτα συνεπές λοιπόν στο «κοινό μυστικό» αλλά και με την επιλογή της Fiat να το παρουσιάσει πρώτα το roadster σε αμερικανικό έδαφος, η Abarth έκδοση δίνει το στίγμα της ως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις της Abarth θα στοχεύσουν ψηλότερα από ότι συνήθως, ξεκινώντας από την εμφάνιση η οποία θα είναι σαφώς αρρενωπότερη από το «απλό» μοντέλο κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία μιας τετραπλής απόληξης για το σύστημα εξαγωγής.

Προς το παρόν η μεταμόρφωση του αυτοκινήτου προς το «επιθετικότερο» δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί ωστόσο οι τέσσερις εξατμίσεις αφήνουν μια καλή υπόσχεση για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως, κάτω από το καπό.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να βρεθεί ο κινητήρας των 1,75 λίτρων της Alfa Romeo 4C σε μια μικρότερης ισχύος εκδοχή η οποία όμως, θα «κινηθεί» πάνω από τους 200 ίππους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας ο οποίος θα διατεθεί σε τρεις εκδοχές ισχύος, διευρύνοντας τις επιλογές του 124 Spider Abarth και κατ’ επέκταση δίνοντάς του πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως η ισχυρότερη εκδοχή του κινητήρα που θα διατεθεί επίσης σε εκδοχές ισχύος 160 και 190 θα ξεπερνά τους 200 ίππους, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την άφιξη του ιταλικού roaster.

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσουν όλες οι συνήθεις παρεμβάσεις της Abarth στην ανάρτηση και στα υπόλοιπα μηχανικά και μη μέρη, στοχεύοντας σε ένα εκρηκτικό μείγμα που θα επιχειρήσει να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην niche κατηγορία των σπορ roadster η οποία θα κριθεί σίγουρα και σε συνάρτηση με την τιμή του.

Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2017 προκειμένου οπότε και αναμένεται το μοντέλο προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ήδη πολύ καιρό πριν εμφανιστεί.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024