Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo Giulietta 2016: Προσεγγίζοντας την Giulia (;)

Alfa Romeo Giulietta 2016: Προσεγγίζοντας την Giulia (;)

Σχεδιαστικές αλλαγές που κλείνουν το μάτι στη νέα Giulia, περισσότερη ασφάλεια, «ενημερωμένη» gadget τεχνολογία και μια «αναδιάρθρωση» των εκδόσεων κινητήρα με στόχο περισσότερη ισχύ και αποδοτικότητα, επιφυλάσσει η ανανέωση του ιταλικού hatchback.

Το ιταλικό μικρομεσαίο hatchback ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά αλλαγών που θα στοιχειοθετήσουν την ανανέωσή του, εστιάζοντας σε βελτιώσεις τόσο σε σχεδιαστικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και επιφυλάσσοντας περισσότερη ισχύ σε μια προσπάθεια προσέγγισης της νέας Giulia.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση του δοκιμαστικού πρωτοτύπου που εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην παγωμένη βόρεια Σουηδία, η Alfa Romeo φαίνεται να ακολουθεί μια εξελικτική λογική στη σχεδίαση με οδηγό την νέα Giulia, μεταβάλλοντας αναλόγως το μπροστινό τμήμα της Giulietta.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, στα νέα στοιχεία της ανανεωμένης Giulietta, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία νέων συστημάτων ασφάλειας όπως, μεταξύ άλλων, σύστημα αποτροπής συγκρούσεων σε «αστικές» ταχύτητες με την αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων καθώς και άλλα «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας.

Στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό αναμένεται να βρεθεί η τελευταία εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των Ιταλών, UConnect με οθόνη αφής και εμπλουτισμένες λειτουργίες καθώς και ένα νέο τιμόνι με χειριστήρια.

Εμπλουτισμένες θα είναι και οι επιλογές για τα υλικά του εσωτερικού που σε συνδυασμό και με ορισμένα ανασχεδιασμένα στοιχεία θα επιχειρήσουν να προσδώσουν στο hatchback ένα ακόμα πιο ραφιναρισμένο χαρακτήρα με αδιάψευστό ιταλικό στυλ.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες αναμένονται βελτιώσεις σε όλο το φάσμα που θα εστιάζουν σε περισσότερη ισχύ και αποδοτικότητα, ενώ κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστούν και νέες αφίξεις με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις στο οπλοστάσιο του ιταλικού ομίλου.

Επίσης, με δεδομένη την παρουσία της πανίσχυρης νέας Giulia QV των 510 ίππων στην γκάμα της Alfa Romeo, οι Ιταλοί αναμένεται να αναζητήσουν λύσεις προκειμένου να μειώσουν το χάσμα μεταξύ της πανίσχυρης Giulia QV και της αντίστοιχης έκδοσης της Giulietta που εξοπλίζεται με τον κινητήρα TBi των 1,75 λίτρων αποδίδοντας 240 ίππους.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες ως προς αυτό, ως επικρατέστερο σενάριο προκρίνεται η αύξηση ισχύος του παραπάνω κινητήρα η οποία, ωστόσο ενδεχομένως να συνοδεύεται και από μια αλλαγή στην ονομασία, με την ισχυρότερη εκδοχή της Giulietta να αποχωρίζεται τα διακριτικά QV.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι οι προθέσεις των Ιταλών σε σχέση με την θέση της Giulietta έναντι της Giulia, θα ξεκαθαριστούν όταν το ανανεωμένο ιταλικό hatchback παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.

AUTOMEDIA

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024