Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi Q2 2016: Μικρογραφώντας τον SUV δυναμισμό

Audi Q2 2016: Μικρογραφώντας τον SUV δυναμισμό

Γκρο πλαν στα χαρακτηριστικά του νέου SUV μοντέλου που πολύ σύντομα, θα πάρει θέση στη βάση της αντίστοιχης γκάμας της Audi.

Eλάχιστος είναι ο χρόνος που απομένει πλέον για την άφιξη του νέου μικρότερου SUV της Αudi το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.

και μπορεί η Audi να έχει περιοριστεί σε ελάχιστες ανακοινώσεις σε σχέση με το νέο της μοντέλο, ωστόσο, οι πολλαπλές εμφανίσεις του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου δίνουν το περιθώριο σαφούς αποτύπωσης του μοντέλου που θα τοποθετηθεί στη βάση της SUV γκάμας των Γερμανών.

Αρχικά, αν και το Q2 συνοδεύεται με τον χαρακτηρισμό του sub-compact, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μήκος του αναμένεται να ανέλθει στα 4,2- 4,3 μέτρα, καθώς πίσω από τις επιφάνειές του προς όφελος των χαρακτηριστικών του, βρίσκεται η πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου MQB -αντί της αρχιτεκτονικής του Α1 όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Η επιλογή αυτή εκτός από τις προφανείς εξασφαλίσεις μιας πιο σύγχρονης αρχιτεκτονικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο διαθέσιμων επιλογών αλλά και οδικών χαρακτηριστικών, δίνει τη δυνατότητα και μιας δυναμικότερης και λιγότερο τετραγωνισμένης αισθητικής αποτύπωσης σε σχέση με τα Q3 και Q5.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά της σχεδίασης η Audi θα επιλέξει μια διαφορετική προσέγγιση και στο μπροστινό τμήμα, τοποθετώντας πιο ψηλά και πιο έξω τη γρίλια σε σχέση με τα συνήθη πρότυπά της, συντείνοντας στην αίσθηση δυναμισμού του μοντέλου.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση, σε επίπεδο κινητήρων το Q2 αναμένεται να υιοθετήσει μια σειρά turbo τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων συνόλων βενζίνης και πετρελαίου από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου.

Τις προδιαγραφές του Q2 θα συμπληρώσει η παρουσία συστήματος τετρακίνησης το οποίο όμως θα διατίθεται ως επιλογή για τις ισχυρότερες εκδόσεις της γκάμας. Οι βασικές εκδόσεις θα είναι δικίνητες με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένονται και οι απαραίτητες “hot” εκδόσεις με το SQ2 να εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο diesel 2,0 λίτρων με απόδοση που θα φτάσει τους 240 ίππους, ενώ αν και είναι νωρίς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κορυφαία έκδοση RSQ2 θα εφοδιάζει δίλιτρος TFSI με απόδοση που θα ξεπεράσει τους 300 ίππους. Παράλληλα κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024