Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Meriva 2017: Crossover διαδρομές

Opel Meriva 2017: Crossover διαδρομές

Η νέα γενιά του πολυμορφικού μοντέλου της Opel θα εγκαταλείψει τα αμιγώς MPV χαρακτηριστικά της προς όφελος μιας λιγότερο τετραγωνισμένης και πιο crossover σχεδίασης που θα του εξασφαλίσει μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Η ατυχής… εξέλιξη των συγκεκριμένων δοκιμών εξέλιξης που βρήκε το Meriva να ρυμουλκείται -πράγμα όχι ασύνηθες για δοκιμαστικό πρωτότυπο- δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την εξέλιξη της νέας γενιάς του πολυμορφικού μοντέλου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ένα άλλο γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς βλέποντας το Meriva, ρυμουλκούμενο ή μη, είναι ότι θα ακολουθήσει έναν πολύ διαφορετικό προσανατολισμό στη σχεδίαση του.

Αυτή ακολουθεί έναν πιο περιπετειώδη-SUV προσανατολισμό καθώς η Opel φαίνεται να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα των αντίστοιχων προτάσεων οι οποίες, με τετρακίνηση ή χωρίς, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην Ευρώπη.

Όπως και να έχει με τη νέα σχεδίαση, πίσω από αυτή θα βρεθεί η αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και το Peugeot 308 –και θα φιλοξενήσει επίσης και το νέο 3008- στο πλαίσιο της συνεργασίας PSA/Peugeot-Citroen και GM η οποία αν και πλέον «εξέπνευσε», θα αποτελέσει την αφετηρία για το νέο Meriva.

Την νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να πλαισιώσουν κινητήρες βενζίνης και diesel από το οπλοστάσιο του νέου Astra σε παραλλαγές που θα δίνουν έμφαση στην αποδοτικότητα.

Αυτό που ωστόσο δεν θα υπάρχει στο νέο Meriva θα είναι η χαρακτηριστική όσο και χρηστική σχεδίαση των θυρών Flexdoor κάτι το οποίο όμως η Opel φιλοδοξεί να αντισταθμίσει με την φρέσκια σχεδίαση του πολυμορφικού της μοντέλου και την οποία θα πλαισιώσει με ισάξια –με το απερχόμενο μοντέλο- χωρητικότητα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους Γάλλους, το νέο Opel Meriva αναμένεται να κατασκευάζεται στις ίδιες γραμμές παραγωγής με το Peugeot 3008, στο εργοστάσιο της GM στη Σαραγόσα της Ισπανίας, ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024