Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V90 2017: Σε άλλη διάσταση...

Volvo V90 2017: Σε άλλη διάσταση…

Έχοντας ως τεχνολογική αφετηρία τις καινοτομίες που έφεραν μαζί τους τα δύο ήδη γνωστά 90άρια, το πρακτικότερο μέλος της σειράς έρχεται σύντομα, προσθέτοντας την πρακτική διάσταση… και με τη συνδρομή των προδιαγραφών να οδηγήσει την κατηγορία σε... άλλη διάσταση.

Η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ήδη την πρεμιέρα του νέου V90 στις 18 Φεβρουαρίου στην Στοκχόλμη χωρίς ωστόσο να έχει δώσει, επισήμως τουλάχιστον, στοιχεία που να αφορούν την εικόνα του.

Παρ΄όλα αυτά, είναι γνωστό ότι το νέο V90 θα έχει ως βασική αισθητική επιρροή το Concept Estate που παρουσιάστηκε το 2014 στην έκθεση της Γενεύης, μετουσιώνοντας την wagon παράδοση της φίρμας σε μια σύγχρονη χρηστική πρόταση που όπως και η ήδη γνωστή τετράθυρη εκδοχή της σειράς 90, αλλά και το νέο XC90, θα επιχειρήσει να καθιερώσει μια νέα προσέγγιση στην πολυτέλεια, αυτή τη φορά, με πρακτική υπόσταση.

Σε επίπεδο σχεδιασμού εκτός από τις κοινές αισθητικές προδιαγραφές με το S90, το V90 θα υιοθετήσει μια χαμηλού ύψους οροφή προς όφελος ενός βέλτιστου συνδυασμού κομψότητας και πρακτικότητας.

Παράλληλα, το μέγεθος του σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα στη διάταξη, της ευέλικτης αρχιτεκτονικής SPA όπου ήδη βασίζονται τα δύο άλλα γνωστά «90άρια», αναμένεται να θέσουν νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη άνεση αλλά και την χρηστικότητα στην κατηγορία.

Η συγγένεια του με τα άλλα δύο «90άρια», δεν αφήνει περιθώρια απορίας σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων η οποία θα συμπεριλάβει τα τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel, τεχνολογίας E-Drive τα οποία εξοπλίζουν και το S90, αποδίδοντας από 190 έως 320 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί η plug-in υβριδική έκδοση T8 με συνδυαστική ισχύ 407 ίππων.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική φίρμα θα απαρνηθεί το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης, όπως συνέβη με την προσθήκη του συστήματος PowerPulse στην πετρελαιοκίνητη έκδοση D5 του S90, μόνο που αυτή την φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή αναμένεται να έρθει σε δεύτερο χρόνο και έγκειται στην προσθήκη τρικύλινδρων κινητήρων στην γκάμα.

Σε δεύτερο χρόνο επίσης, αναμένεται και μια έκδοση προσανατολισμένη στις επιδόσεις με την υπογραφή της Polestar. Με φόντο τους στενότερους δεσμούς της τελευταίας με την Volvo, όλες οι νέες σπορ εκδόσεις συμπεριλαμβανομένης της V90 Polestar αναμένεται να προσφέρουν μια πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση από ποτέ και σε ό,τι αφορά ειδικά το πρακτικό 90άρι να θυμίσουν την wagon αγωνιστική παράδοση της φίρμας.

Τις προδιαγραφές του V90 θα συμπληρώσει η τεχνολογική και gadget καινοτομία σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που συναντάμε στο S90, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, ωστόσο σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της σουηδικής φίρμας το πρακτικό 90άρι δεν αναμένεται να έρθει χωρίς κάποιο νεολογισμό ή βελτίωση σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας.

AUTOMEDIA

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024