Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 6008 2017: Περιπέτεια σε επτά θέσεις

Peugeot 6008 2017: Περιπέτεια σε επτά θέσεις

Η Peugeot ετοιμάζει το μοντέλο που θα διαδεχθεί το 5008, επαναπροσδιορίζοντας τον προσανατολισμό του προς πιο SUV σχεδιαστικά μονοπάτια με στόχο την μεγαλύτερη απήχηση.

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει την νέα γενιά του 5008 η οποία εκτός από την αλλαγή του πρώτου ψηφίου των διακριτικών της από «5» σε «6», θα μεταβάλλει και τον προσανατολισμό της αναζητώντας έρεισμα στη δημοφιλέστερη και πιο περιπετειώδη κατηγορία των crossover.

Έτσι το νέο 6008 αναμένεται να αποχωριστεί πλήρως τον MPV χαρακτήρα του υιοθετώντας πιο SUV σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε αναμένεται να ισχύσει και για το μικρότερο 3008.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχεδιαστικά του στοιχεία, αν και το σύνολο των επιφανειών του καλύπτεται από καμουφλάζ, στο πλαίσιο της συνολικά πιο περιπετειώδους προσέγγισης στην αισθητική του, συνδυάζει μια πιο χαμηλή οροφή με κοντούς πίσω προβόλους.

Επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι την τελική του μορφή θα πλαισιώσουν χαρακτηριστικά που συναντάμε σε όλους τους «τυπικούς» εκπροσώπους της περιπετειώδους τετράτροχης «φυλής» κάτι που αναμένεται να μεταφράζεται σε προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, διογκωμένους θόλους, ράγες οροφής και μια επιθετική «όψη».

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση και τον SUV επαναπροσδιορισμό του, το 6008 όπως και το 5008 θα διατίθεται ως πενταθέσιο ή προαιρετικά ως επταθέσιο.

Αφετηρία θα αποτελέσει μια επιμηκυμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής του ομίλου, EMP2, ενώ σε ό,τι αφορά τους κινητήρες αναμένεται ένα μείγμα των αποδοτικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, νέας τεχνολογίας PureTech και BlueHDi.

AUTOMEDIA

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024